4×4
Image default
Green Stiri

Compania Salrom va exploata grafit românesc pentru bateriile BEV-urilor

Mașinile electrice pe baterii (BEV) vor primi în curând și grafit românesc, după ce ministrul Nasui a anunțat că firma de stat Salrom va exploata această resursă. În prezent, Salrom minează sare!

„România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii. Resursele de grafit ale țării vor fi exploatate prin Salrom.

Unele companii de stat au mult potențial. În ciuda influenței negative politice, încă au șansa să devină mari companii de succes ale României. Una dintre ele este Salrom. Compania deține monopolul pe exploatarea sării din România și e una dintre puținele companii profitabile din ministerul economiei, tocmai grație acestui monopol.

Am vizitat săptămâna trecută salina Ocna Dej, de departe cea mai productivă mină din cele 7 ale Salrom. În subteran, lucrurile merg în parametri buni, exploatarea fiind făcută cu utilaje moderne și cu un impact redus asupra mediului. Problemele sunt când ieșim la suprafață”, a spus ministrul.

Acesta a arătat că grafitul ste o materie primă esențială pentru fabricarea bateriilor, una dintre cele mai dinamice industrii din lume la această oră.

„România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii”, promite Năsui.

România va avea două uzine de producere a bateriilor pentru mașinile electrice: una la Timișoara (Draxlmaier) și una lângă București (Rombat).

Related posts

Tesla mărește cu 2.000 de euro prețurile SUV-ului Model Y pe câteva piețe din Europa

Mihai Morcovescu

Jeep a prezentat noul Wrangler facelift pentru piața din Europa

Mihai Morcovescu

Fondatorul Nikola a demisionat în urma unui scandal de înșelătorie

Gabi Gogiu

1 comment

Ford va produce prima mașină electrică în România AUTOpro August 2, 2021 at 10:41 am

[…] Economiei a arătat că Salrom deja se pregătește pentru a exploata grafit românesc, pe lângă sare. Țara noastră a mai avut astfel de extracții în trecut, […]

Reply

Leave a Comment