4×4
Image default
Green Stiri

Compania Salrom va exploata grafit românesc pentru bateriile BEV-urilor

Mașinile electrice pe baterii (BEV) vor primi în curând și grafit românesc, după ce ministrul Nasui a anunțat că firma de stat Salrom va exploata această resursă. În prezent, Salrom minează sare!

„România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii. Resursele de grafit ale țării vor fi exploatate prin Salrom.

Unele companii de stat au mult potențial. În ciuda influenței negative politice, încă au șansa să devină mari companii de succes ale României. Una dintre ele este Salrom. Compania deține monopolul pe exploatarea sării din România și e una dintre puținele companii profitabile din ministerul economiei, tocmai grație acestui monopol.

Am vizitat săptămâna trecută salina Ocna Dej, de departe cea mai productivă mină din cele 7 ale Salrom. În subteran, lucrurile merg în parametri buni, exploatarea fiind făcută cu utilaje moderne și cu un impact redus asupra mediului. Problemele sunt când ieșim la suprafață”, a spus ministrul.

Acesta a arătat că grafitul ste o materie primă esențială pentru fabricarea bateriilor, una dintre cele mai dinamice industrii din lume la această oră.

„România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii”, promite Năsui.

România va avea două uzine de producere a bateriilor pentru mașinile electrice: una la Timișoara (Draxlmaier) și una lângă București (Rombat).

Related posts

ACORD. Daimler va plăti redevențe către Nokia

Florin Amariei

Peugeot 2008 facelift își va face debutul oficial pe 4 mai

Mihai Morcovescu

Germania va extinde subvențiile pentru mașinile electrice până în 2025

Andrada Arsenie

1 comment

Ford va produce prima mașină electrică în România AUTOpro August 2, 2021 at 10:41 am

[…] Economiei a arătat că Salrom deja se pregătește pentru a exploata grafit românesc, pe lângă sare. Țara noastră a mai avut astfel de extracții în trecut, […]

Reply

Leave a Comment