4×4
Image default
Pick-up Stiri

Mitsubishi a dezvăluit noua generație L200: design nou și motorizări diesel

Producătorul japonez de automobile Mitsubishi a prezentat cea de-a șasea generație L200. Noua camionetă debutează cu un design nou și cu motorizări diesel care oferă până la 204 CP.

Modelul este disponibil deocamdată în Thailanda, sub denumirea Triton. Începând cu 2024, acesta va fi lansat și în Japonia pentru prima dată după 2011.

Mitsubishi L200 debutează cu un look proaspăt

Mitsubishi

Mitsubishi L200 este, poate, cel mai popular pick-up de pe piață. Lansat pentru prima dată în 1978, camioneta niponă s-a vândut de atunci în aproximativ 5,6 milioane de exemplare la nivel global.

La patru decenii și jumătate distanță, marca japoneză lansează a șasea iterație L200. Cunoscut și sub numele de Triton pe unele piețe asiatice, pick-up-ul de dimensiuni medii debutează cu un look fresh atât la exterior, cât și la interior.

Camioneta a fost construită pe o platformă reproiectată, iar bena a fost coborâtă cu 45 mm, până la 820 mm. Scopul a fost acela de a înlesni manevrarea încărcăturii.

Cei de la Mitsubishi spun că vehiculul lor utilitar este acum mai mare. Pentru a contracara creșterea în greutate, niponii au folosit un oțel special. Totodată, noul șasiu de tip „ladder-frame” este mai rigid cu 60% comparativ cu modelul anterior.

Din punct de vedere estetic, noul L200/Triton a primit o nouă grilă frontală de mari dimensiuni. Farurile sunt acum împărțite în două zone, iar stopurile LED au fost redesenate. Nivelurile de echipare superioare oferă o grilă vopsită în culoarea caroseriei.

Noul L200 este disponibil doar cu motorizări diesel

Japonezii au modificat și interiorul. Aici regăsim ceasuri de bord analog, un ecran central tactil și comenzi separate pentru sistemul de climatizare.

Noul Mitsubishi L200 poate fi echipat deocamdată doar cu motorizări diesel de 2,4 litri turbo. Acestea sunt oferite în trei variante: 150 CP și 330 Nm, 184 CP și 430 Nm, 204 CP și 470 Nm. Acestea pot fi cuplate la o cutie de viteze manuală sau la o transmisie automată, ambele cu 6 trepte.

Puterea este transmisă către ambele axe prin sistemul Easy Select 4WD. Opțional este oferit sistemul Super Select 4WD-II. Acesta din urmă propune un diferențial central blocabil și un al doilea diferențial cu alunecare limitată.

În același timp, există 7 moduri de condus: Normal, Eco, Gravel, Snow, Mud, Sand și Rock. Inginerii Mitsubishi au reproiectat suspensia și au păstrat funcțiile Hill Descent și Hill Start Assist pentru a ușura rularea în regim off-road.

Noul Mitsubishi L200 este disponibil pentru comenzi pe piața din Thailanda. La început de 2024, camioneta va fi lansată și în Japonia pentru prima oară după 12 ani.

Sursa: Motor1

Related posts

Fotografii cu viitorul SUV subcompact Alfa Romeo au fost „scăpate” pe internet

Mihai Morcovescu

Fiat a prezentat noul crossover electric 600e: 156 CP și 400 km autonomie

Mihai Morcovescu

Noul Fiat 600 surprins necamuflat în timpul unor filmări

Mihai Morcovescu

Leave a Comment