4×4
Image default
Stiri SUV

Ford Puma ST a primit o nouă motorizare mild-hybrid de 1,0 litru și 170 CP

Producătorul american de automobile a anunțat introducerea în gama modelului Ford Puma ST o nouă motorizare electrificată de 1,0 litru, care folosește tehnologie mild-hybrid. De asemenea, mașina vine cu o transmisie automată cu 7 trepte de viteză și dublu ambreiaj.

Cu această ocazie, constructorul de peste Ocean a dat publicității și primele fotografii oficiale cu noua versiune de performanță a SUV-ului de segment B. Aceasta va fi destinată pieței europene.

Ford Puma ST oferă un răspuns de 7,4 secunde pentru repriza 0-100 km/h

Ford

Modelul Ford Puma ST a fost lansat în urmă cu trei ani. Acesta este disponibil cu un motor de 1,5 litri, care dezvoltă 200 CP și care este asociat unei cutii de viteze manuală cu 6 trepte.

De-acum, micuțul SUV de clasă B este oferit și într-o versiune de motorizare electrificată. Este vorba despre un propulsor de 1,0 litru cu sistem mild-hybrid la 48 de volți. Unitatea dezvoltă 170 CP și 248 Nm de cuplu și este conectată la o transmisie automată Powershift cu 7 trepte și dublu-ambreiaj.

Cu aceste resurse, Puma ST Powershift este capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h cu start de pe loc în 7,4 secunde. Eficiența de combustibil anunțată este de 6,3 litri/100 km, iar nivelul emisiilor este de 144 g/km CO2.

Din punct de vedere vizual, noul Puma ST Powershift vine într-o nuanță nouă pentru caroserie, denumită Azura Blue. Aceasta poate fi comandată și într-o combinație cu un plafon finisat în negru lucios.

SUV-ul de segment B prezintă și alte detalii vopsite în aceeași nuanță de negru. Este vorba despre grila frontală, carcasele oglinzilor laterale și eleronul posterior. De asemenea, noul Ford Puma ST oferă un finisaj Magnetite pentru jantele standard de aliaj de 19 inch.

Ford Puma va primi un facelift în cursul anului viitor. Modelul va fi disponibil inclusiv în versiune pur electrică.

Sursa: Ford

Related posts

Ford Bronco în Europa? S-ar putea!

Florin Amariei

Audi a dezvăluit în premieră mondială noul SUV electric Q6 e-tron

Mihai Morcovescu

Rabla Clasic și Rabla Plus, modificate. Majorări pentru toate voucherele

Florin Amariei

Leave a Comment