4×4
Image default
Analiza Stiri

Chung Eui Sun preia conducerea Hyundai

Chung Eui Sun, moștenitorul Hyundai Motor, preia conducerea după 20 de ani de așteptare și devine ultimul lider care preia compania.

Hyundai Motor Group l-a numit miercuri pe Eui Sun Chung în funcția de președinte al grupului, consolidându-și succesiunea preluată de la tatăl său octogenar într-o mișcare care ar putea da un impuls celui de-al cincilea cel mai mare producător de automobile din lume în ceea ce privește vehiculele electrice și mașinile zburătoare.

Grupul a declarat că Chung Mong-koo i-a cerut recent fiului său să conducă compania recent, exprimându-și dorința de a se retrage. Acest anunț vine în momentul în care Hyundai încearcă să se transforme dintr-un producător de automobile într-o „companie de soluții de mobilitate” prin dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă și de mașini zburătoare. Hyundai investește, de asemenea, în autoturisme cu pile de combustibil cu hidrogen, ca pariu pe energia de generație următoare.

Pe fondul acestei promovări există speculații care reflectă îngrijorări din ce în ce mai mari legate de faptul că un președinte ar trebui să conducă grupul și să aibă un management responsabil, deoarece industria automobilelor suferă din cauza crizei medicale.

Chung Eui Sun a fost promovat în funcția de vicepreședinte executiv în septembrie 2018. Din martie, când a preluat funcția de președinte al consiliului de administrație al Hyundai Motor de la tatăl său, a ocupat efectiv funcția de șef de facto al grupului.

Chung a identificat conducerea autonomă, electrificarea, pilele de combustibil cu hidrogen, robotica și Urban Air Mobility (UAM) – jargonul industriei pentru mașinile zburătoare – drept inițiative pentru viitor.

“Continuând moștenirea îndrăzneață și inovatoare, mă simt privilegiat, dar am și un sentiment de mare responsabilitate pentru deschiderea unui nou capitol al Hyundai Motor Group”, a spus Chung în discursul său de inaugurare pentru angajați.

Related posts

VIDEO: SsangYong a dezvăluit noul SUV electric Torres EVX. Debutul oficial a fost fixat pentru 30 martie

Mihai Morcovescu

General Motors va lansa Hummer

Gabi Gogiu

Duster Extreme, lansat în România. Cât costă și ce dotări noi are

Florin Amariei

Leave a Comment