4×4
Image default
Crossover Green Hybrid Stiri SUV

Noul Peugeot 3008 costă pe piața din România de la 33.000 de euro

Trust Motors, importator oficial Peugeot în România, tocmai a anunțat că noul model 3008 poate fi comandat deja pe piața locală.

SUV-ul francez este oferit în trei versiuni de motorizare: mild-hybrid, plug-in hybrid și complet electric. Prețul de pornire este de 33.000 de euro cu TVA inclus.

Peugeot 3008 este disponibil în două niveluri de echipare

Peugeot

Noul Peugeot 3008 a fost lansat în Europa în toamna anului 2023. Acesta și-a făcut debutul inclusiv într-o versiune 100% electrică, denumită e-3008. Modelul înlocuiește fostul model 3008, care a fost vândut în peste 1,32 milioane de exemplare în șapte ani de carieră.

SUV-ul francez este primul model care utilizează noua platformă STLA Medium dezvoltată de grupul Stellantis. Acesta vine cu un design exterior actualizat și noua generație a sistemului i-Cockpit, denumită Panoramic i-Cockpit. Acesta constă dintr-un ansamblu panoramic de 21 de inch, împărțit în două ecrane de 10 inch. Unul pentru instrumentarul de bord digital, iar celălalt pentru sistemul multimedia.

Acum, la aproximativ cinci luni distanță de la debutul oficial, noul Peugeot 3008 poate fi comandat și în România. Sunt disponibile două niveluri de echipare – Allure și GT – și trei versiuni de motorizare. Este vorba despre un motor mild-hybrid de 1,2 litri și 136 CP cu transmisie manuală, unul plug-in hybrid de 1,6 litri și 195 CP și cel electric de 210 CP și autonomie de 527 de kilometri.

Versiunea „entry level” al noului 3008 costă pe piața locală de la 33.000 de euro cu TVA inclus. Acesta este valabil pentru modelul hibrid în echiparea Allure. Printre dotările standard amintim faruri și stopuri LED, jante de 19 inch, sistemul Peugeot i-Cockpit Panoramic, aer condiționat automat și cameră HD pentru marșarier.

Noul e-3008 va fi produs la uzina Peugeot din orașul francez Sochaux.

Sursa: Peugeot

Related posts

Șoferii care folosesc aplicația Maps a Google, direcționați pe rute mai eficiente

Florin Amariei

Ford prezintă noul Kuga facelift: versiune PHEV cu autonomie electrică de 69 km (VIDEO)

Mihai Morcovescu

DR Automobiles lansează primul său model: SUV-ul de teren Ickx K2

Mihai Morcovescu

Leave a Comment