4×4
Image default
Green Stiri

Viitoarele modele electrice Volkswagen vor folosi noi materiale reciclate (cu video)

Producătorul german de automobile Volkswagen a anunțat că viitoarele modele electrice din gama ID vor folosi noi materiale reciclate în habitaclu. Acestea vor fi realizate din PET-uri reciclate și chiar din resturi marine reciclate. În schimb, se va renunța la folosirea cromului la interior. Acesta va fi înlocuit cu o vopsea bio care îi imită aspectul.

Oficialii companiei spun că vor folosi și alte plastice reciclate pentru a reduce nivelul emisiilor de CO2 în procesul de producție al automobilelor cu emisii zero.

Volkswagen va folosi resturi din plastic găsite pe fundul mărilor și oceanel

Marca germană ne-a obișnuit cu spiritul său creativ și inovator. Și asta, mai ales când vine vorba de modelele electrice din gama ID. Scopul celor de la VW este acela de a-și reduce amprenta la carbon. Acesta este motivul pentru care cercetează noi abordări promițătoare pe care le va implementa în producția de serie.

Volkswagen anunță că aceste materiale se vor regăsi pe electricele ID.3, ID.4, ID.5 și ID.7 începând din acest an. Materialele non-animale și cele reciclate în habitaclu au putut fi văzute deja pe electricul ID.Buzz. Monovolumul cu emisii zero a fost lansat anul trecut.

Majoritatea suprafețelor din habitaclul lui ID.Buzz, dar și al viitoarelor modele electrice Volkswagen sunt și vor fi durabile. Acestea vor fi confecționate din PET-uri reciclate sau din resturi din plastic găsite pe fundul mărilor și oceanelor. Este vorba despre husele scaunelor, care sunt realizate din fire Seaqual. Acest material constă, potrivit Volkswagen, din resturi marine (10%) și PES-uri reciclate (90%).

Germanii spun că, prin folosirea unor astfel de materiale, vor fi reduse emisiile de dioxid de carbon cu până la 32% comparativ cu utilizarea materialelor convenționale. În același timp, căptușeala plafonului și covorașele sunt realizate din poliester reciclat și din alte plastice reciclate.

În plus, Volkswagen va renunța la folosirea cromului, care va fi înlocuit cu o vopsea ecologică care îi imită aspectul. VW va merge chiar mai departe și va folosi astfel de materiale reciclate la unele elemente de protecție situate în partea inferioară a caroseriei. Toate aceste modificări se vor regăsi în premieră pe noul model ID.3 facelift, care va fi dezvăluită oficial în ziua de 1 martie.

Sursa: Volkswagen

Related posts

BMW a publicat primele imagini oficiale cu noua generație X3

Mihai Morcovescu

SUV-ul Cupra Ateca primește noi motorizări și echipamente

Mihai Morcovescu

Apple își extinde influența în sectorul auto prin noile iPhone-uri

Florin Amariei

Leave a Comment