4×4
Image default
Off-roader Stiri SUV

Japonezii de la Lexus au prezentat noua generație GX. SUV-ul va ajunge și în Europa de Est în 2024

Lexus a așteptat 14 ani pentru a lansa cea de-a treia generație a SUV-ului GX. Acesta nu este altceva decât fratele de lux al lui Toyota Land Cruiser.

Construit pe noua arhitectură TNGA-F, GX a fost reproiectat de la zero. Noul model va fi lansat spre finalul anului curent. Acesta va ajunge și pe anumite piețe din estul Europei în 2024.

Noul Lexus GX este mai lung și mai lat decât modelul anterior

Lexus

După o așteptare de 14 ani și două operații de restilizare, niponii de la Lexus au dezvăluit cea de-a treia generație a SUV-ului GX.

Ca gabarit, noul GX este mai mare comparativ cu modelul precedent. Noul GX măsoară 4.950 mm în lungime, 1.980 mm în lățime și 1.865 mm în înălțime. În dreptul ampatamentului sunt trecuți acum 2.850 mm.

Din punct de vedere estetic, noul GX a primit o grilă frontală supradimensionată, jante de 18 inch și anvelope off-road de 33 de inch. În plus, aripile sunt mai evazate, iar stopurile sunt unite printr-o bandă LED.

Noul Lexus GX oferă un interior luxos și spațios. Acesta este asemănător cu cel al Toyotei Sequoia și poate găzdui până la șase persoane. Materialele și finisajele sunt premium, iar ca dotări regăsim un instrumentar de bord digital de 12,3 inch și un display central de 14 inch pentru sistemul multimedia. De asemenea, sunt oferite scaune cu design modificat.

Noul GX a primit un nou propulsor V6 twin-turbo

Din punct de vedere tehnic niponii au renunțat la propulsorul V8 de 4,6 litri. Acesta a fost înlocuit cu un motor V6 twin-turbo de 3,5 litri, care produce 354 CP și 650 Nm de cuplu. Acesta oferă cu 45 de „cai” și 46 Nm mai mult decât vechiul propulsor.

Unitatea este cuplată la o transmisie automată cu 10 trepte. Gama va fi completată ulterior cu o versiune plug-in hybrid, care va avea la bază un benzinar de 2,4 litri. SUV-ul este oferit cu sistem de tracțiune integrală și poate tracta până la 3.500 de kilograme.

SUV-ul nipon a primit o suspensie nouă pentru un plus de stabilitate și pentru un confort sporit când rulează în off-road. De asemenea, noul GX este dotat cu diverse sisteme de asistență. Între acestea se numără Electronic-Kinetic Dynamic Suspension System, Multi-Terrain Select, Crawl Control, Downhill Assist Control și 3D Multi-Terrain Monitor.

Noua generație Lexus GX va ajunge în Europa până la finalul lui 2023. Pe unele piețe din Europa de Est va fi disponibil începând cu 2024.

Sursa: Lexus

Related posts

Raport ACEA: Câte dintre țările membre ale UE stimulează cumpărarea de mașini electrice. România este în top

Mihai Morcovescu

Volvo anunță noutăți în gamă. Suedezii schimbă numele modelelor C40 Recharge și XC40 Recharge

Mihai Morcovescu

Chinezii de la Nio vor lansa în Europa modele electrice sub 30.000 de euro

Mihai Morcovescu

Leave a Comment