4×4
Image default
Stiri SUV

Volkswagen a publicat primele imagini teaser cu noul Touareg facelift. Debutul este programat în mai 2023

Producătorul german de automobile Volkswagen a dat publicității primele imagini oficiale cu versiunea restilizată a modelului Touareg. SUV-ul din Wolfsburg va primi o serie de actualizări estetice minore, îmbunătățiri la interior și mici modificări la nivelul suspensiilor. Debutul oficial este planificat pentru luna mai a acestui an.

Fotografiile au fost realizate în timpul testelor de iarnă care au avut loc în Laponia. Noul Touareg facelift va fi dezvăluit oficial în luna mai.

Volkswagen Touareg facelift va primi, în premieră, logo iluminat

Volskwagen

Actuala generație Volkswagen Touareg a fost lansată pe piață în anul 2018, astfel că a venit momentul pentru o operație de restilizare. Facelift-ul va consta în câteva modificări de ordin vizual și noi dotări.

Astfel, în imaginile publicate de germani, în ciuda camuflajului cu tema grafică a unui cod QR, se poate observa noua parte frontală. Aceasta a fost ușor retușată și a primit o bandă LED iluminată care unește cele două faruri, premieră absolută pentru Touareg.

Totodată, blocurile optice față beneficiază de tehnologie Matrix IQ.LIGHT, care include 38.400 de LED-uri, și de sistem de ghidare în interiorul benzii de deplasare.

De asemenea, SUV-ul german va dispune de jante cu design nou, cu dimensiuni de până la 21 de inch. La spate, pe hayon apare acum un logo Volkswagen iluminat în roșu și este posibil să apară și aici o bandă LED care face legătura între stopuri. Până acum, sigla iluminată nu era permisă în Europa, ci doar pe piețe precum China sau SUA.

Inginerii germani au umblat și la suspensie pentru ca Touareg facelift să aibă un comportament dinamic mai bun. Opțional este disponibilă o suspensie pneumatică, de asemenea nouă.

Noul Volkswagen Touareg facelift va oferi motorizări termice și electrificate

La interior clienții vor beneficia de o nouă tehnologie, denumită „Innovision Cockpit”, care este controlat prin intermediul ecranului tactil central de 15 inch cu compatibilitate wireless Apple CarPlay și Android Auto. În plus, vom regăsi și noi materiale la nivelul consolei centrale și a cotierei.

O altă noutate o reprezintă un senzor de sarcină care a fost montat pe acoperiș. Acesta este conectat la sistemul electronic al șasiului și oferă o agilitate sporită atunci când plafonul nu este încărcat.

Gama de motorizări nu va suferi modificări, astfel că vor exista versiuni pe benzină și diesel, precum și plug-in hybrid. Vârful de gamă se va numi R eHybrid.

Noul Volkswagen Touareg facelift va fi dezvăluit oficial în luna mai.

Sursa: Volkswagen

Related posts

Callum Skye este un buggy electric care oferă o autonomie de 274 de kilometri

Mihai Morcovescu

Toyota a publicat prima imagine oficială cu noua generație 4Runner

Mihai Morcovescu

Chinezii de la Chery vor lansa în Europa trei noi mărci până la sfârșit de 2025

Mihai Morcovescu

Leave a Comment