4×4
Image default
Hybrid Stiri SUV

Toyota a dezvăluit cea de-a doua generație a SUV-ului CH-R

Japonezii de la Toyota au publicat primele fotografii și informații oficiale referitoare la cea de-a doua generație a SUV-ului de clasă compactă C-HR. Acesta va fi disponibil exclusiv cu motorizări electrificate.

Noul CH-R a fost desenat și dezvoltat în Europa pe baza preferințelor publicului european. De asemenea, SUV-ul niponilor va fi produs tot pe Bătrânul Continent.

Toyota CH-R 2023 folosește de două ori mai mult plastic reciclat

Toyota

La sfârșitul anului trecut, Toyota a prezentat conceptul Prologue, care prefigura noul C-HR. Acum, constructorul asiatic a dezvăluit versiunea de serie a celei de-a doua generații a SUV-ului de segment C.

Ca dimensiuni, nou Toyota CH-R măsoară 4.360 mm în lungime, 1.830 mm în lățime și 1.564 mm în înălțime. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.640 mm.

Din punct de vedere vizual, modelul nipon păstrează silueta de SUV coupe. Se remarcă o serie de detalii estetice precum noile jante de 20 de inch și o temă bicoloră pentru exterior. În plus, modelul a primit o serie de elemente de pe Aygo Cross și Yaris Cross.

La interior regăsim un instrumentar de bord complet digital de 12,3 inch și un display central de 8 inch. Opțional este oferit și un ecran de 12,3 inch pentru sistemul multimedia. În plus, japonezii au folosit în habitaclu de două ori mai mult plastic reciclat comparativ cu prima generație.

De asemenea, există iluminare ambientală în 64 de culori, un plafon panoramic și un sistem audio JBL. Noul SUV este disponibil în două variante speciale: GR Sport Premiere Edition și High Premiere Edition. Acestea primesc o serie de accente roșii și sigle GR, atât în interior, cât și în exterior.

Gamă de motorizări cu trei versiuni exclusiv electrificate

Noua genrație CH-R dispune doar de motorizări electrificate. Modelul entry-level primește un propulsor hibrid de 1,8 litri și 140 CP, care poate realiza sprintul 0-100 km/h în 9,9 secunde. De asemenea, mai este disponibilă încă o unitate hibridă, de 2,0 litri, care dezvoltă 198 CP. Aceasta demarează de la 0 la 100 de km/h în 8,1 secunde și atinge o viteză de top de 180 km/h.

Pentru amatorii de motorizări plug-in hybrid există o variantă de 2,0 litri și 223 CP. Aceasta are nevoie de 7,4 secunde pentru a atinge „suta”, iar autonomia în modul electric este de 66 kilometri. Ceva mai târziu va fi disponibilă o versiune hibrid cu motor de 2,0 litri și tracțiune integrală, la fel ca în gama Corolla Cross.

Noua generație Toyota C-HR va fi produsă la uzina TMMT din Sakarya (Turcia). Rezervările online au fost deja deschise pe anumite piețe din Europa.

Sursa: Toyota

Related posts

Subaru Levorg Layback: imagini-teaser cu noul SUV. Debutul va avea loc pe 7 septembrie

Mihai Morcovescu

Suzuki prezintă noul Vitara facelift. Debutul este programat în vară

Mihai Morcovescu

Toyota, din nou constructorul auto #1 mondial

Florin Amariei

Leave a Comment