4×4
Image default
Green Stiri

ID.BUZZ, teste de condus autonom pe drumurile publice din Germania

VW ID.BUZZ va începe testele de condus autonom pe drumurile publice din Germania, mai exact din Munchen. Acest microbuz EV va pune în prim-plan și tehnologia dezvoltată în acest sens de Argo AI, un start-up în care VW și Ford investesc egal.

ID.BUZZ este succesorul EV al VW Type 2. Unii dintre noi îl cunoaștem și sub denumirea de VW Camper sau VW Transporter sau chiar VW Kombi. Predecesorul său a fost un simbol pentru libertate și pace, așadar misiunea noului model nu este deloc ușoară.

CEO-ul VW Vehicule Comerciale s-a declarat încântat de acest nou pas în față și a arătat că mașinile electrice și autonome vor avea „o contribuție majoră pentru mobilitatea urbană și siguranța rutieră”.

Și la VW, și la Ford!

Tehnologia care intră acum în faza de testare publică va fi disponibilă pe unele mașini de serie VW și Ford începând cu anul 2025.

Odată cu finalizarea primelor teste, se va trece la următoarea etapă tot în acest an: posibilitatea ca persoanele fizice să folosească serviciile de condus autonom oferite de mașinile VW pentru transportul personal pe distanțe exclusiv urbane. Acestea vor fi disponibile doar în anumite orașe.

Odată cu anunțul privind testarea ID.BUZZ pe drumurile publice din Germania, VW a confirmat că va produce și Special Purpose Vehicles, adică taxiuri și autoutilitare autonome fără șofer.

Related posts

Ford va produce un F-150 complet electric

Florin Amariei

Maserati Levante Hybrid a ajuns în România

Alex Barbu

Noul SUV electric Volvo EX30 va fi produs și în Europa începând cu anul 2025

Mihai Morcovescu

Leave a Comment