4×4
Image default
Concept car Green Monovolum Off-roader Stiri

Mitsubishi a prezentat noul concept D:X, un monovolum cu motorizare PHEV

Japonezii de la Mitsubishi au dezvăluit în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia noul concept D:X, un monovolum de teren cu sistem de propulsie plug-in hybrid.

Noul prototip este conceput special pentru amatorii de aventuri off-road.

Mitsubishi D:X este inspirat de modelul Delica

Mitsubishi

Salonul de Mobilitate din Japonia este locul ales de constructorii niponi pentru a-și expune cele mai noi creații în materie de concept-car-uri. Este și cazul celor de la Mitsubishi, care au prezentat noul concept D:X, un monovolum de teren, care folosește un motor hibrid cu încărcare la priză (PHEV).

Din punct de vedere estetic, noul D:X este un concept futurist, inspirat de modelul Delica. Acesta este un MPV comercializat pe piețele din Asia și din Africa.

Caracterul off-road al noului Mitsubishi D:X este scos în evidență de elementele specifice unei mașini de teren. Este vorba despre elementele de protecție de la nivelul barelor de protecție și al aripilor, dar și de roțile de mari dimensiuni încălțate cu anvelope de teren.

La partea din față regăsim faruri LED în unui „T” culcat, montate sub parbriz. Mai există un set de lumini și în vârfurile aripilor față, precum și în partea frontală a portbagajului de pe plafon. Stopurile au aceeași formă cu farurile, iar în partea inferioară există un scut de protecție cu inserții din aluminiu.

Portierele din față au un unghi de deschidere la 90 de grade, iar cele din spate sunt glisante. Atunci când ușile sunt deschise se observă absența montantului „B”. Oglinzile convenționale au lăsat locul unor ecrane digitale amplasate în interiorul montanților „A”.

În plus, conceptul mai conține o cameră video în partea frontală. Imaginile captate de aceasta sunt afișate pe un display la interior.

Scaune panoramice și un ecran imens în loc de planșă de bord

În habitaclu, noul concept D:X Concept are o configurație cu 6 locuri. Monovolumul japonez oferă așa-numitele scaune panoramice, care pot glisa în față și în spate, iar cele din față se pot roti la 180 de grade. Tetierele scaunelor integrează câte o pereche de difuzoare marca Yamaha.

Planșa de bord tradițională a fost înlocuită cu un ecran de mari dimensiuni pe toată lățimea mașinii. Șoferul mai dispune de două ecrane mai mici. Unul este pentru instrumentarul de bord, care se întinde până pe portieră, iar celălalt este montat pe volan.

Mitsubishi nu a oferit detalii tehnice despre conceptul D:X. Știm doar este propulsat de un motor hibrid plug-in.

Sursa: Mitsubishi

Related posts

Vanzarile de autoturisme verzi din Romania, in crestere consistenta

Florin Amariei

Amendă record pentru Hyundai și Kia

Andrada Arsenie

Producția viitorului BMW iX2 va demara spre sfârșitul anului 2023

Mihai Morcovescu

Leave a Comment