4×4
Image default
Green Pick-up Stiri

Toyota Hilux electrică va fi introdusă în producție în 2025

Japonezii de la Toyota au confirmat oficial că versiunea cu emisii zero a popularului pick-up Hilux va fi introdusă în producția de serie în 2025.

Noua Hilux EV va fi produsă la uzina din Thailanda a constructorului nipon. Modelul va fi comercializat inițial doar pe piața locală.

Toyota Hilux electrică va oferi o autonomie de până la 200 de kilometri

Toyota

Camionetele reprezintă mai mult de jumătate din vânzările totale de mașini în Thailanda, care a fost luată cu asalt de producătorii chinezi de vehicule electrice. Totodată, aceasta este o piață importantă și pentru Toyota, care are o bază mare de producție.

Toyota testează în prezent modelul Hilux BEV pentru a-i evalua performanțele în diferite condiții de drum și de vreme. Niponii se pregătesc, practic, să lanseze primul lor pick-up complet electric.

Acum doi ani, Toyota a dezvăluit un prototip electric al camionetei sale, denumit Hilux Revo BEV. Acesta va fi transformat într-un model de serie spre sfârșitul anului viitor. Informația a fost confirmată de un oficial al companiei, care a precizat că viitoarea versiune electrică a lui Hilux va fi produsă în Thailanda.

Interesant este faptul că tot aici va fi produs și Isuzu D-Max EV, nimeni altul decât rivalul direct al viitorului Hilux electric. Pentru început, Toyota va comercializa pick-up-ul compact cu emisii zero doar în Thailanda. Ulterior, modelul va fi exportat și pe alte piețe internaționale. Deocamdată, nu se știe dacă noul pick-up electric va ajunge și în Europa.

Deocamdată nu se cunosc specificațiile tehnice ale noului Hilux EV. Cel mai probabil, mașina va folosi o baterie cu o capacitate relativ mică pentru a nu afecta capacitatea sa de încărcare. De aceea, acumulatorul ar putea folosi același acumulator de 71,4 kWh ca și modelul bZ4X.

Prototipul din 2022 oferea o autonomie de aproximativ 200 de kilometri. Este de așteptat ca și varianta de producție să aibă o autonomie similară, dacă nu chiar mai mare.

După cum spuneam, versiunea de serie Toyota Hilux EV va intra în producție în Thailanda pe final de 2025.

Sursa: Toyota via InsideEVs

Related posts

Hyundai Ioniq 5 va primi din 2024 oglindă retrovizoare centrală digitală.

Mihai Morcovescu

KIA a confirmat că primul său pick-up de serie se va numi Tasman. Debutul va avea loc în 2025 (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Noul Peugeot 3008 costă pe piața din România de la 33.000 de euro

Mihai Morcovescu

Leave a Comment