4×4
Image default
Hybrid Pick-up Stiri

BYD Shark este primul pick-up electrificat din istoria mărcii chineze (VIDEO)

Producătorul chinez de automobile BYD a publicat primele informații și imagini oficiale referitoare la noul model Shark, care este primul pick-up electrificat din istoria mărcii.

Camioneta primește un sistem de propulsie plug-in hybrid de 436 CP. În viitor, Shark va primi și o versiune complet electrică.

Noul BYD Shark este un rival pentru Ford Ranger, Volkswagen Amarok și Toyota Hilux

BYD

Din punct de vedere estetic, noul BYD Shark primește un set de faruri LED în forma literei C. Acestea sunt unite în partea superioară printr-o bandă iluminată și integrează blocurile optice principale. De asemenea, grila găzduiește imensa siglă BYD, în timp ce sub bara de protecție regăsim un scut metalic de protecție.

Caracterul robust al camionetei este subliniat de protecțiile din plastic de la nivelul aripilor și portierelor. Acestea sunt negre, la fel ca montanții A și barele longitudinale de pe plafon. La spate regăsim stopuri în aceeași formă ca farurile, care sunt unite tot printr-o bandă LED. Pe hayon-ul benei este sculptată sigla mărcii. Aspectul exterior este completat de jantele din aliaj de 18 inch.

Noul BYD Shark este un rival pentru Ford Ranger, Volkswagen Amarok și Toyota Hilux. Camioneta chinezească are o lungime de 5.457 mm, o lățime de 1.971 mm și o înălțime de 1.925 mm. Noul pick-up al chinezilor este mai lung cu 97 mm decât Ranger Double Cab, cu 132 mm mai lung decât Hilux Double Cab și cu 67 mm mai lung decât Amarok.

Cabina adoptă un design relativ minimalist. Aici există un instrumentar de bord digital de 10,25 inch și un ecran multimedia de 12,8 inch, care se poate roti. Pe lista cu echipamente există, între altele, comandă vocală, cheie digitală și o zonă de încărcare wireless pentru smartphone. Clienții vor beneficia și de un Head-Up display de 12 inch și de o cameră video cu vedere sub mașină.

Noul model primește și încărcare bi-direcțională V2L. Utilizatorii vor avea la dispoziție o aplicație prin care vor putea controla de la distanță climatizarea și ușile. BYD Shark va fi disponibil în două variante de echipare: GL și GS.

Noul BYD Shark va fi lansat și pe alte piețe globale

Noua camionetă a chinezilor folosește un sistem de propulsie hibrid cu încărcare la priză (PHEV). Acesta este alcătuit dintr-un motor de 1,5 litri turbo și o unitate electrică. În total, mașina oferă o putere maximă de 436 CP, care o ajută să sprinteze de la 0 la 100 de km/h în 5,7 secunde. Autonomia electrică anunțată este de 100 de kilometri în regim NEDC, iar bateria poate fi încărcată în mers de la 30% la 80% în doar 20 de minute.

Și pentru că avem de-a face cu o camionetă, trebuie spus că aceasta poate să transporte până la 835 kg și poate remorca vehicule cu o greutate de până la 2.500 kg.

Noul BYD Shark primește și numeroase sisteme de asistență, precum Cruise-Control adaptiv, avertizare în caz de impact față și spate, sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare și asistent pentru schimbarea de urgență a benzii.

Primul pick-up al mărcii asiatice a fost lansat deocamdată în Mexic și costă echivalentul a circa 49.000 de euro. Ulterior va ajunge și pe alte piețe internaționale, însă nu se știe dacă și în Europa.

Sursa: BYD via CnEVPost

Related posts

Chung Eui Sun preia conducerea Hyundai

Gabi Gogiu

Volkswagen va lansa nouă modele 100% electrice noi până în anul 2026

Mihai Morcovescu

Chinezii de la BYD vor lansa un nou SUV cu 680 CP și autonomie de 1.200 de kilometri

Mihai Morcovescu

Leave a Comment