4×4
Image default
Crossover Hybrid Stiri SUV

Renault introduce o versiune Rafale plug-in hybrid de 300 CP (VIDEO)

Constructorul francez de automobile Renault tocmai a anunțat introducerea în oferta SUV-ului Rafale a unei noi versiuni plug-in hybrid.

Aceasta dezvoltă 300 de cai-putere și promite o autonomie în modul pur electric de 100 de kilometri. Debutul comercial a fost fixat pentru toamna anului curent.

Noul Renault Rafale PHEV va fi disponibil în echipările Esprit Alpine și Atelier Alpine

Renault

Noul Renault Rafale a fost lansat oficial în vara lui 2023. Acum, la un an distanță, francezii lansează o nouă versiune PHEV pentru SUV-ul lor de clasă compactă. Aceasta se numește Rafale E-Tech 4×4 300 CP, care este prima plug-in hybrid și, totodată, prima care dispune de tracțiune integrală.

Noul Rafale PHEV este echipat cu un motor termic de 1,2 litri și 3 unități electrice. Una dintre acestea este amplasată pe puntea spate, iar alta are rol de starter-generator. Ansamblul este dezvoltat pe baza sistemului E-Tech hybrid de 200 CP, însă în noua configurație generează o putere totală de 300 de cai-putere.

Pachetul include și o baterie de 22 kWh, cu arhitectură de încărcare la 400V. Aceasta promite o autonomie în modul pur electric de 100 de kilometri. Puterea maximă de încărcare este de 7,4 kW. Asta înseamnă că repriza 0%-80% se realizează în 2 ore și 10 minute. Totodată, o încărcare completă a acumulatorului durează cu 45 de minute mai mult.

Vânzările vor începe în toamnă

Potrivit reprezentanților mărcii, noul SUV Renault PHEV poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde. În aceste condiții, versiunea plug-in hybrid este cu două secunde și jumătate mai rapidă decât Rafale E-Tech Hybrid. Cu un plin de baterie și cu rezervorul de 55 de litri „full”, modelul poate parcurge până la 1.000 de kilometri.

Clienții vor putea opta pentru unul dintre cele două niveluri de echipare Esprit Alpine și Atelier Alpine. Acesta din urmă oferă o culoare exclusivă pentru caroserie, care se numește Summit Satin Blue. Din ofertă mai face parte un eleron finisat în nuanța Star Black, jante din aliaj Chicane de 21 de inch și o mochetă albastră în interior, specifică modelelor Alpine.

Versiunea Rafale E-Tech 4×4 300 CP Atelier Alpine vine cu o suspensie activă recalibrată, care este prevăzută cu o cameră predictivă. Pentru a adapta amortizarea la obstacole precum gropi sau limitatoare de viteză, tehnologia ține cont de viteza mașinii și de acțiunile șoferului.

Așa cum spuneam, noua versiune Renault Rafale PHEV va fi comercializată începând din toamnă.

Sursa: Renault

Related posts

VIDEO: Renault a publicat prima imagine cu interiorul noului Espace. Modelul va fi lansat în 28 martie

Mihai Morcovescu

Exclusivitate AUTOpro – Prim contact Renault Rafale

Darius Pana

Chinezii de la Geely au achiziționat 7,6% dintre acțiunile mărcii Aston Martin

Mihai Morcovescu

Leave a Comment