4×4
Image default
Green Stiri SUV

Toyota va prezenta primul său SUV complet electric

Toyota, unul dintre brandurile auto globale care a refuzat până acum electrificarea completă în favoarea hibridelor, va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai primul său SUV complet electric (EV).

Toyota a fost primul constructor auto care a inclus beneficiile unei baterii într-o mașină. Acum mai bine de două decenii apărea Prius. Timpurile s-au schimbat, așadar acum constructorul auto japonez trebuie să se adapteze trendurilor din prezent. Deși a rezistat tentației de a lansa modele globale complet electrice, acum va prezenta primul său BEV, adică o mașină electrică pe bază de baterii. Întâmplarea face că va fi un SUV.

Noul automobil va fi construit pe platforma specială e-TNGA care oferă flexibilitate pentru mai multe configurări la capitolul propulsie.

Toyota a mai jonglat cu mașinile electrice, însă acest lucru s-a întâmplat doar în China. Sub un alt nume, a vândut în țara asiatică o variantă complet electrică a crossover-ului C-HR. Noul SUV electric, însă, va fi apropiat în dimensiuni de RAV4.

Deși la Shanghai vom vedea un concept, Toyota promite că varianta de serie va fi foarte apropiată de ceea ce va prezenta la Salonul auto de la Shanghai.

Numele pe care Toyota l-a rezervat pentru acest SUV EV este unul scurt și de impact: BZ. Acest apelativ este în fapt un acronim care reprezintă „Beyond Zero”.

Toyota BZ este dezvoltat în parteneriat cu Subaru.

IMAGINE NEOFICIALĂ

Detalii suplimentare n-au fost încă oferite, așadar va trebui să așteptăm până pe 19 aprilie.

Related posts

Peugeot e-Expert Hydrogen – noua autoutilitară FCV de serie

Florin Amariei

Fotografii cu viitorul SUV subcompact Alfa Romeo au fost „scăpate” pe internet

Mihai Morcovescu

ACEA: Vânzările auto din Europa au scăzut în 2021 doar în România

Florin Amariei

Leave a Comment