4×4
Image default
Hybrid Pick-up Stiri

Toyota Hilux va primi din 2024 o nouă motorizare diesel mild-hybrid

Reprezentanții Toyota Europa tocmai au anunțat că modelul Hilux va primi o nouă motorizare care va fi disponibilă pentru piața europeană.

Este vorba despre un propulsor diesel care integrează un sistem mild-hybrid de 48 de volți.

Toyota Hilux va primi noua motorizare diesel mild-hybrid din 2024

Toyota

Recent, oficialii producătorului japonez anunțau o nouă motorizare pentru camioneta Hilux. Acum, aceștia au confirmat că este vorba despre un motor diesel cuplat la un sistem mild-hybrid de 48 de volți.

Japonezii a dezvăluit și detaliile tehnice ale noii motorizări. Astfel, Hilux va putea fi comandată începând de anul viitor cu dieselul de 2,8 litri cu 4 cilindri, care dezvoltă 201 CP și 500 Nm. Sistemul integrează și un motor electric de 16 CP și 65 Nm de cuplu. Unitatea electrică este alimentată, bineînțeles, de o baterie de 48 de volți.

Cei de la Toyota spun că noua motorizare este mai eficientă cu 5% comparativ cu dieselul obișnuit. De asemenea, aceasta vine și cu un sistem „start-stop” îmbunătățit, care se dovedește eficient mai ales în traficul aglomerat. La viteze foarte mici, deplasarea este realizată cu ajutorul motorului electric.

Dincolo de noua motorizare, Toyota Hilux mai primește și sistemul Multi-Terrain Select. Acesta oferă șase moduri de rulare: Dirt, Mud, Rock, Sand, Deep Snow și Auto. În plus, componentele electrice sunt acum mai bine izolate și rezistente la apă.

Noua Toyota Hilux echipată cu motorul mild-hybrid va fi disponibilă în Europa începând din 2024 exclusiv în varianta de caroserie Double Cab cu patru uși.

Sursa: Toyota

Related posts

Lynk & Co a început livrarea mașinilor luate prin abonament

Florin Amariei

Echipa lui Nico Rosberg câștigă prima cursă Extreme E

Florin Amariei

VW produce mai puține mașini acum față de 1958

Florin Amariei

Leave a Comment