4×4
Image default
Green Industrie Stiri SUV

Tesla a micșorat preţurile în China pentru anumite versiuni Model Y cu până la 4,5%

Producătorul american de automobile electrice Tesla a anunțat că a redus preţurile pentru versiunile Performance și Long Range ale lui Model Y comercializate pe piața din China.

Noile prețuri sun valabile începând cu 14 august, iar informaţia a dus la scăderea acţiunilor companiei. Motivul îl reprezintă presiunea suplimentară pusă pe marjele de profit ale Tesla, transmite Reuters.

Cât costă acum Tesla Model Y?

Este pentru prima dată din ianuarie când Tesla reduce preţurile vehiculelor sale în China. Și asta, cu toate că americanii au apelat la alte stimulente pentru a spori vânzările în faţa concurenţei în creştere din ultimele luni.

Măsura a venit după ce vânzările modelelor Tesla fabricate în China au scăzut cu 31% în luna iulie faţă de iunie. A fost prima scădere lunară din decembrie 2022. Constructorul de mașini cu emisii zero a oprit parțial producţia pentru a se pregăti pentru lansarea unei versiuni îmbunătăţite a lui Model 3.

Tesla a redus preţurile de pornire ale ambelor versiuni ale Model Y cu 14.000 yuani (1.935 dolari). Astfel, preţul de pornire al lui Model Y Long Range a scăzut cu 4,5% până la 299.900 de yuani. În schimb, preţul de pornire al versiunii Model Y Performance este acum de 349.900 de yuani, în scădere cu 3,8%.

În acelaşi anunţ, Tesla a mai precizat că va oferi subvenţii de asigurare în China în valoare de 8.000 de yuani. Măsura va fi valabilă între 14 august şi 30 septembrie. Aceasta va viza cumpărătorii versiunilor Model 3 entry-level, cu tracţiune spate.

Acțiunile companiei Tesla au scăzut

Analistul Evercore ISI, Chris McNally, a declarat într-o notă de cercetare că se aşteaptă la reduceri similare de preţuri selectate în SUA şi în Europa. Asta ar putea duce la aproximativ 1 punct procentual de presiune succesivă asupra marjelor Tesla din trimestrul al treilea.

Acţiunile companiei condusă de Elon Musk au scăzut cu 2,7%. Acestea au ajuns la un minim de peste două luni, de 236,15 dolari pe unitate, în urma informaţiilor.

Reducerile de preţuri aplicate de Tesla urmează reducerilor în numerar de luna trecută. Acestea au venit în ciuda unui angajament făcut împreună cu alte câteva companii din China de a evita „preţurile anormale”. Unii considerau că a semnalat un armistiţiu în războaiele preţurilor care au ameninţat profitabilitatea industriei.

În luna iulie, Elon Musk, a declarat că sunt posibile reduceri suplimentare de preţuri. Și asta, chiar şi după ce au scăzut marjele producătorului auto.

Sursa: Reuters

Related posts

Hyundai a prezentat o nouă versiune a autocamionului fuel-cell Xcient

Filip Sîrbu

Nio va lansa un nou brand care va concura cu VW

Florin Amariei

Citroen aniversează 55 de ani de la lansarea modelului Mehari (cu video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment