4×4
Image default
Green Pick-up Stiri

Tesla a produs primul exemplar de serie al camionetei electrice Cybertruck

Producătorul american de automobile electrice Tesla a publicat o fotografie oficială cu primul exemplar de serie al camionetei electrice Cybertruck.

Acesta a fost produs la Gigafactory pe care compania o deține în statul Texas.

Producția în masă a lui Tesla Cybertruck va demara în 2024

Vă vine să credeți sau nu, Tesla a construit primul exemplar de serie al controversatului său pick-up electric, Cybertruck. Anunțul vine după patru ani de amânări provocate de problemele apărute în contextul pandemic.

Inițial, noua camionetă cu zero emisii a americanilor trebuia să-și facă debutul încă din 2021. Lansarea modelului a fost amânată în mai multe rânduri din cauza lipsei de componente și a dificultăților din lanțul de aprovizionare. Cu toate acestea, constructorul de peste Ocean susține că au fost plasate peste 1,6 milioane de pre-comenzi pentru acest model.

Pentru a marca momentul, compania lui Elon Musk a apelat la Twitter pentru a face anunțul. „Primul Cybertruck construit la Giga Texas!”, sună tweet-ul publicat pe contul oficial.

Acesta este însoțit de o fotografie care prezintă un grup de muncitori din fabrica texană în mijlocul cărora se află primul Cybertruck de producție. CEO-ul companiei a publicat și el un tweet în care a scris mesajul „Felicitări Echipa Tesla!”.

Deoarece exemplarul este mascat de angajații uzinei nu se pot vedea toate modificările care au fost operate față de conceptul prezentat în 2019. Singurele părți vizibile sunt acoperișul din sticlă, parbrizul cu ștergătorul masiv sprijinit pe partea stângă, bena camionului și geamurile laterale.

Deocamdată, Tesla nu a anunțat când vor fi livrate primele exemplare. Producția în masă a lui Cybertruck va demara în 2024. În mai, Elon Musk estima că Cybertruck s-ar putea vinde în 250.000 până la 500.000 de exemplare pe an atunci când capacitatea de producție va atinge un ritm maxim.

Sursa: Tesla via InsideEVs

Related posts

Lexus va dezvălui pe 5 iunie noul SUV de clasă mică LBX

Mihai Morcovescu

Takata, din nou în vizorul SUA

Florin Amariei

Michelle Jou se alătură Castrol în calitate de CEO, după pensionarea lui Mandhir Singh

Filip Sîrbu

Leave a Comment