4×4
Image default
Crossover Green Stiri

Geely a lansat brandul Ji Yue și primul model produs sub noua marcă, botezat 01

Producătorul de automobile chinez Geely a dezvăluit noul său brand premium, denumit Ji Yue. Cu aceeași ocazie, a fost prezentat și primul model al noului brand. Este vorba despre un crossover denumit simplu 01.

Acesta va oferi tehnologie de conducere autonomă bazată pe inteligență artificială.

Noul Ji Yue 01 va oferi tehnologie de conducere autonomă bazată pe AI

Ji Yue

Noul brand Ji Yue este rezultatul colaborării dintre Geely și Baidu, cel mai folosit motor de căutare în China. Crossover-ul 01 este primul model lansat sub umbrela noii mărci și va fi produs de Geely. Potrivit oficialilor chinezi, acesta este așteptat să debuteze în ultimul trimestru al anului .

Crossover-ul cu emisii zero va beneficia de know-how oferit de Baidu. De asemenea, va oferi tehnologie de conducere autonomă bazată pe inteligență artificială. Aceasta se va regăsi și pe viitoarele modele ale noului brand, anunță reprezentanții Geely.

„Modelul Ji Yue 01 își propune să redefinească conceptul de mobilitate inteligentă. Acesta va satisface preferințele consumatorilor chinezi orientați către tehnologie oferind între altele soluții de mobilitate autonomă, se precizează în comunicatul oficial.

Pe website-ul oficial al ministerului industriei din China a apărut informația că trei vehicule electrice sub marca Ji Yue doresc să obțină aprobări de reglementare.

În ianuarie 2021, Geely și Baidu au încheiat un parteneriat strategic axat pe dezvoltarea de vehicule electrice conectate și inteligente. Portofoliul de tehnologii Baidu include conducerea autonomă Apollo, DuerOS pentru Apollo și hărți Baidu.

Compania Geely, care deține mărcile Volvo și Lynk&Co, a co-finanțat în iunie un concept de robotaxi Jidu, brandul de vehicule electrice al celor de la Baidu. A fost primul automobil dezvoltat în comun de Geely și Baidu. Versiunea de serie ar urma să debuteze la final de 2023 și va fi identic cu prototipul în proporție de 90%.

Sursa: Ji Yue

Related posts

Ford Ranger Raptor primește o ediție specială

Florin Amariei

Actiunile Tesla, crestere de 12%. Urmeaza introducerea in S&P 500

Florin Amariei

Rivian va construi a doua uzină în SUA

Florin Amariei

Leave a Comment