4×4
Image default
Green Stiri SUV

Renault a prezentat la Munchen noul Scenic E-Tech Electric: autonomie de până la 620 km

Francezii de la Renault au prezentat în cadrul Salonului Auto de la Munchen – IAA Mobility – noul Scenic E-Tech electric.

Primul MPV compact de pe piața europeană s-a transformat într-un SUV, construit pe platforma CMF-EV. Acesta oferă o autonomie cuprinsă între 420 și 620 de kilometri.

Noul Renault Scenic E-Tech Electric s-a transformat într-un SUV de clasă compactă

Renault Scenic a debutat pe piață în anul 1996, iar de atunci a primit patru generații. Acum a venit momentul lansării celei de-a cincea generații.

Noul Scenic este un model reinventat, în sensul că nu mai este un monovolum de clasă compactă, ci un SUV. Este dezvoltat pe arhitectura CMF-EV și vine cu un sistem de propulsie 100% electric. Este vorba despre un motor electric de 170 CP și 280 Nm de cuplu și o unitate de 220 CP.

De asemenea, Scenic E-Tech Electric va fi disponibil în două versiuni de baterii. Una de 60 kWh, care va oferi peste 420 de kilometri autonomie, iar cealaltă de 87 kWh, cu o autonomie de peste 620 de kilometri. Scenic cu emisii zero poate fi încărcat la stații rapide cu până la 150 kW. În aproximativ 30 de minute acumulatorul primește 50 kWh.

În varianta de 170 CP, noul Scenic electric poate sprinta de la 0 la 100 de km/h în 9,3 secunde și atinge o viteză maximă de 150 km/h. Modelul cu 220 CP accelerează până la 100 de km/h în 8,4 secunde și atinge o viteză de top de 170 km/h.

Noul SUV cu emisii zero are 4.470 mm lungime, 1.864 mm lățime și 1.571 mm înălțime. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.785 mm, fiind mai mare cu 10 cm decât Megane E-Tech. Portbagajul are un volum de încărcare de 545 de litri sau 1.670 litri cu bancheta rabatată.

În același timp, este primul vehicul electric din gama Renault care include echipamentul Esprit Alpine. Acesta adaugă un aspect sportiv SUV-ului din Hexagon.

Design inspirat de Scenic Vision Concept

SUV-ul electric vine cu un acoperiș din sticlă opacizantă Solarbay și cu un sistem multimedia OpenR Link cu display central de 12 inch. De asemenea, EV Market notează că Scenic electric a primit un instrumentar digital de bord cu diagonala de 12,3 inch. Conexiunile Android Auto și Apple CarPlay sau actualizările „over-the-air” nu lipsesc din ofertă.

Din punct de vedere estetic, noul Scenic E-Tech a fost inspirat de conceptul Scenic Vision. Farurile sunt înguste, luminile de zi sunt poziționate vertical, iar grila prezintă inserții în culoarea caroseriei. În plus, mașina afișează noul logo Renault.

Aspectul exterior este completat de jantele de 19 și 20 de inch cu design nou. La spate regăsim stopuri cu o nouă semnătură luminoasă sub forma literei Y.

Modelul electric va fi disponibil în șase nuanțe pentru caroserie: Flame Red, Midnight Blue, Starry Black, Shale Glossy Grey, Shale Satin Grey (pentru nivelul de echipare Esprit Alpine) și Pearl White. Plafonul și montanții vor putea fi vopsiți în Negru Starry sau Gri Shale Glossy.

De asemenea, 24% dintre materialele utilizate sunt reciclate. Inclusiv capota este construită în proporție de 80% din aluminiu reciclat. La interior regăsim numeroase materiale provenite din surse sustenabile. Pielea naturală a dispărut total.

Noul Scenic E-Tech electric este asamblat la uzina ElectriCity din Douai. Motorul electric este fabricat tot în Franța, la Megafactory din Cléon. Debutul comercial este programat pentru începutul anului 2024.

Sursa: Renault

Related posts

Dacia lansează Duster pick-up

Gabi Gogiu

Infiniti QX Monograph, conceptul care anunță noua generație QX80. Debutul, în 2025

Mihai Morcovescu

ACORD. Daimler va plăti redevențe către Nokia

Florin Amariei

Leave a Comment