4×4
Image default
Concept car Green Stiri SUV

Pininfarina Pura Vision Concept anunță un SUV electric de performanță. Debutul, pe 17 august

Italienii de la Automobili Pininfarina au dezvăluit un nou concept, denumit Pura Vision. Acesta prefigurează primul SUV electric de performanță al mărcii.

Reprezentanții companiei spun despre prototipul lor că va introduce o „nouă eră de pionierat a luxului electric”. Vehiculul va fi expus în cadrul evenimentului „Monterey Car Week”, care va avea loc în SUA în perioada 17-20 august.

Pininfarina Pura Vision este inspirat de un model produs în anii ’40

Pininfarina

Italienii descriu noul concept ca fiind un vehicul utilitar de lux electric sau, mai pe scurt, e-LUV. În fapt, Pura Vision anunță un SUV electric de lux și va influența designul viitoarelor modele de lux Pininfarina cu emisii zero.

Design-ul conceptului este inspirat de Cisitalia, un model produs în anul 1947. Acesta a fost primul vehicul care a intrat în colecția Muzeului de Artă Modernă (MoMA) din New York.

Pura Vision se distinge în primul rând prin gabarit. Vehiculul măsoară 5.215 mm în lungime, 2.147 mm în lățime (inclusiv oglinzile) și 1.641 mm în înălțime.

Partea frontală este dominată de o bară de protecție care găzduiește trei prize de aer separate. Deasupra acestora se regăsesc luminile diurne LED foarte subțiri, în timp ce farurile sunt ascunse.

Piesa de rezistență a conceptului Pininfarina este plafonul panoramic din sticlă. Acesta prezintă o zonă centrală, care este iluminată cu ajutorul unor lumini LED. De asemenea, portierele posterioare se deschid în sens invers celor din față.

Partea din spate este puternic sculptată în partea de jos. Aici regăsim un difuzor aerodinamic din fibră de carbon și două prize de aer laterale, precum și stopuri LED foarte subțiri. Aspectul exterior este completat de jantele imense de 23 de inch, care sunt finisate în negru mat.

Interiorul lui Pura Vision este dominat de ecrane

Interiorul lui Pininfarina Pura Vision Acesta are un design minimalist, dar futurist și este dominat de ecrane. Există un instrumentar digital, acompaniat de două ecrane tactile rotunde. Mai este încă un ecran, amplasat în fața consolei centrale, precum și un Head-Up display.

Habitaclul este inspirat de cele văzute de pe iahturi și are o configurație de 2+2 locuri. Astfel, scaunele sunt desenate cu scopul de a oferi senzația că plutesc. În plus, acestea integrează difuzoare în tetiere pentru a amplifica experiența acustică.

Italienii au folosit materiale sustenabile, precum piele din cărbune, piele moale semi-anilină, dar și fibră de carbon și aluminiu anodizat. Deocamdată, Pininfarina nu a oferit nici un detaliu despre sistemul de propulsie electric al lui Pura Vision.

Așa cum spuneam, noul Pininfarina Pura Vision va fi prezentat în cadrul evenimentului „Monterey Car Week”, care va avea loc în SUA (17-20 august).

Sursa: Motor1

Related posts

Mitsubishi a publicat un teaser cu un viitor SUV electric. Debutul, în 2025

Mihai Morcovescu

Jeep a prezentat noul Wrangler facelift pentru piața din Europa

Mihai Morcovescu

Viitorul Fiat Panda electric ar putea costa mai puțin de 25.000 de euro

Mihai Morcovescu

Leave a Comment