4×4
Image default
Crossover Green Stiri SUV

KIA a prezentat noul SUV compact electric EV5

Producătorul coreean de automobile KIA a dezvăluit, în cadrul Salonului Auto de la Chengdu (China), noul SUV electric EV5.

Modelul vine cu un look inspirat din filozofia de design „Opposites United” a mărcii asiatice. Acesta este foarte asemănător cu cel văzut la fratele mai mare EV9.

KIA EV5 are un design asemănător cu EV9

KIA

SUV-ul cu emisii zero dezvăluit în China se va vinde pe mai multe piețe din lume. Aceasta ar putea fi diferită de modelul care va ajunge ulterior în Europa.

Noul vehicul electric a primit o caroserie caracterizată în mare parte de suprafețe netede. De asemenea, aceasta prezintă și muchii ascuțite pe alocuri. Designul este foarte asemănător cu cel al modelului electric EV9.

În partea din față, noul EV5 are faruri LED cu un design aproape în forma literei C. Blocurile optice sunt unite printr-o bandă iluminată foarte subțire, în timp ce în bara de protecție este integrată principala priză de aer.

Tot aici regăsim o serie de elemente decorative gri. Capota este sculptată și prezintă mai multe nervuri pe suprafața sa. Caracterul robust al mașini este evidențiat de protecțiile negre de la nivelul aripilor evazate.

Portierele din față au mânere retractabile, iar sub geamurile laterale este prezent un element decorativ cromat. În plus, linia mediană a mașinii urcă abrupt către partea posterioară.

În spate, stopurile LED sunt desenate tot sub forma literei C, acestea fiind ceva mai simple decât farurile. Semnătura luminoasă se continuă spre centrul hayon-ului, unde este amplasată sigla KIA scrisă cu litere mari.

Deasupra lunetei este montat un eleron aerodinamic, iar spoilerul integrează un element de protecție. Aspectul exterior este completat de jantele aerodinamice de 21 de inch. Ca gabarit, noul KIA EV5 are o lungime de 4.615 mm și un ampatament de 2.750 mm.

Design minimalist pentru interiorul lui EV5

Interiorul lui EV5 are un design minimalist și digitalizat. Aici există un singur ecran de mari dimensiuni, separat în două zone pentru instrumentarul de bord digital și sistemul multimedia.

Un detaliu interesant constă în scaunul pasagerului din față. Acesta conține o suprafață care se extinde deasupra consolei centrale și aproape că se unește cu scaunul șoferului.

Se mai disting câteva comenzi fizice pentru sistemul de climatizare și două porturi de încărcare USB-C. Pe tunelul consolei există o zonă de încărcare wireless și compartimente de depozitare. De asemenea, modelul oferă iluminat ambiental cu 64 de culori și spații de depozitare mai mici sub podeaua portbagajului.

Deocamdată, cei de la KIA nu au dezvăluit detaliile tehnice. Acestea vor fi făcute publice în luna octombrie. Totuși, se pare că versiunea pentru piața chineză va folosi un motor electric de 218 CP și 310 Nm. Autonomia și capacitatea bateriei rămân necunoscute.

Sursa: KIA

Related posts

Renault a publicat prima imagine cu interiorul crossoverului Kardian

Mihai Morcovescu

Mitsubishi va lansa 16 modele noi până în 2028, între care un pick-up și un SUV, ambele electrice

Mihai Morcovescu

Premieră mondială : noul Range Rover Sport

Dan Vardie

Leave a Comment