4×4
Image default
Green Stiri SUV

Audi a publicat primele fotografii cu interiorul viitorului SUV electric Q6 e-tron

Producătorul german de automobile Audi a publicat primele imagini oficiale cu interiorul viitorului model electric Q6 e-tron.

Interiorul SUV-ului cu emisii zero este în mare parte digitalizat. Cele mai importante dotări sunt ecranul dedicat pasagerului din dreapta și asistentul vocal bazat pe inteligența artificială.

Audi Q6 e-tron va primi un instrumentar digital „Virtual Cockpit”

Audi

Viitorul Audi Q6 e-tron va fi primul model al mărcii din Ingolstadt bazat pe noua arhitectură Premium Platform Electric (PPE). Aceasta este dezvoltată împreună cu Porsche. Totodată, noul Q6 e-tron este și cel dintâi model care primește arhitectura electronică E3 pentru sistemele de bază.

Constructorul german a publicat la începutul verii primele imagini cu exteriorul viitorului SUV electric. Ce-i drept, conceptul era camuflat. Acum, însă, germanii dezvăluite interiorul modelului cu emisii zero.

În mod evident, habitaclul noului Audi Q6 e-tron va fi digitalizat. Astfel, mașina va primi un ecran generos, care se întinde din dreptul șoferului până la mijlocul planșei de bord.

Cei de la Audi spun că interiorul noului lor model a fost gândit pentru a maximiza ergonomia. Instrumentarul de bord complet digital „Virtual Cockpit” are 11,9 inch. De asemenea, display-ul central pentru sistemul multimedia măsoară 14,5 inch și integrează tehnologie OLED.

Așa cum spuneam anterior, pasagerul din față va dispune de un ecran separat cu diagonală de 10,9 inch. Persoana care va ocupa locul din dreapta va putea urmări pe acest ecran filme fără să-i distragă atenția celui aflat la volan.

De asemenea, viitorul Q6 e-tron va putea fi echipat contra-cost și cu un Head-Up display cu realitate augmentată. Mai mult, sistemul multimedia este bazat pe Android.

Asistent vocal bazat pe inteligență artificială

Mergând mai departe, interiorul noului SUV electric german mai primește și sistem de iluminare ambientală „Interaction Light”. În funcție de culoarea luminilor, sunt afișate trei funcții diferite. Ne referim aici la starea mașinii, la luminile de semnalizare dinamice (care sunt vizualizate și în habitaclu) și de nivelul de încărcare a bateriei.

Nu în ultimul rând Audi Q6 e-tron vine și cu un asistent vocal bazat pe inteligență artificială. Acesta va putea să „învețe” modul în care șoferul vorbește cu el. Pe ecranul central va fi afișat și un avatar al asistentului, o altă premieră propusă de noul SUV cu emisii zero. Pe baza informațiilor adunate, asistentul poate oferi sugestii proactive, rutine inteligente și liste inteligente.

Clienții vor mai avea la dispoziție o zonă de încărcare wireless pentru smartphone și două porturi fizice de încărcare. Spațiul destinat bagajelor oferă o capacitate de 526 de litri cu scaunele în poziție normală. Volumul va crește până la 1.529 de litri cu bancheta rabatată. Portbagajul din față are o capacitate de 65 de litri.

Nu vor lipsi materialele ecologice precum cele confecționate din microfibră Dinamica, țesătură din melanj elastic și econil. Vor fi oferite piele Nappa, dar și ornamente din lemn de mesteacăn și din aluminiu.

Noul Audi Q6 e-tron va fi lansat în 2024.

Sursa: Audi

Related posts

Porsche Macan facelift, lansat fără varianta Turbo

Florin Amariei

Huawei vrea să cumpere un mic producător auto din China

Florin Amariei

Crossover electric de oraș la drum lung – merită? Test cu Peugeot e-2008

Alex Barbu

Leave a Comment