4×4
Image default
Green Monovolum Stiri

LEVC L380 este un monovolum electric creat de englezi pe o arhitectură Geely

Compania britanică LEVC, devenită celebră pentru versiunile electrice ale taxiurilor din Londra, a prezentat un nou monovolum cu emisii zero.

Denumit L380, MPV-ul electric este bazat pe o platformă dezvoltată de chinezii de la Geely, care dețin această companie.

Noul LEVC L380 folosește un motor de 268 CP

LEVC

Probabil că mulți dintre dumneavoastră nu ați auzit de compania London Electric Vehicle Company (LEVC). Este vorba despre firma care produce celebrele taxiuri londoneze în versiuni electrice. Acestea sunt echipate cu un motor de 1,5 litri furnizat de Volvo.

Acum, LEVC a prezentat primul său monovolum, care este tot electric. Botezat L380, noul model folosește o platformă dezvoltată de chinezii de la Geely, care dețin compania britanică.

Noul MPV cu emisii zero adoptă un design minimalist și elegant, inspirat de aeronava Airbus A380, potrivit englezilor. Forma mașinii este optimizată pentru o eficiență aerodinamică ridicată. Designul este .

Ca dimensiuni, L380 măsoară 5.316 mm în lungime, la un ampatament de 3.185 mm. Din punct de vedere estetic, modelul a primit o bară de protecție care integrează faruri LED subțiri și o priză de aer în partea sa inferioară. Sub parbrizul de mari dimensiuni există o bandă LED. Părțile laterale sunt sculptate, iar mânerele sunt integrate în uși.

La spate avem stopuri LED în forma literei Y, unite printr-o bandă LED. Aspectul exterior este completat de jantele aerodinamice și de plafonul vopsit în negru lucios. Britanicii nu au publicat și imagini cu interiorul. Știm însă că LEVC L380 poate transporta până la 8 pasageri.

Cum spuneam, noul MPV electric este bazat pe o arhitectură Geely. Aceasta a fost dezvoltată timp de 2 ani și jumătate în centre de cercetare și dezvoltare din China, Suedia, Germania și Marea Britanie.

Britanicii au montat pe noul LEVC L380 un motor electric de 268 CP. Deocamdată, alte detalii referitoare la performanțe, baterie și autonomie nu sunt disponibile. Nici prețul nu este cunoscut pentru moment.

Noul monovolum cu emisii zero va fi comercializat doar pe piața din China. Încă nu se știe dacă va ajunge și în Europa.

Sursa: Motor1

Related posts

Lexus LF-ZL este conceptul care anunță un viitor model de lux electric care va debuta în 2026

Mihai Morcovescu

Tesla Model Y a fost și în septembrie cea mai vândută mașină electrică în Europa

Mihai Morcovescu

Japonia, gata să interzică vânzările de mașini pe benzină sau motorină

Florin Amariei

Leave a Comment