4×4
Image default
Green Stiri

Spuma din trestie de zahăr și extractul din fructe, folosite pentru ambalarea pieselor de schimb

Industria auto continuă să se reinventeze pentru a răspunde provocărilor de mediu, iar asta nu înseamnă doar mașini plug-in hybrid sau electrice. În cazul BMW, spre exemplu, spuma din trestie de zahăr înlocuiește plasticul.

În 2016, filmele de protecţie anticoroziune realizate din extract de fructe au fost primele ambalaje durabile folosite. Foliile şi pungile VCI, transparente şi portocalii, miros plăcut a nucă de cocos, nu conţin amine sau nitriţi şi protejează în mod eficient componentele auto din metal, cum ar fi axul cardanic, împotriva coroziunii.

Specialiştii în ambalaje de la Dingolfing se orientează tot mai mult către profilurile organice de spumă, care sunt utilizate, de exemplu, ca protecţie a marginilor la transportul parbrizelor. Naturefoam este numele materialului de tapiţerie realizat pe bază de trestie de zahăr şi a înlocuit deja patru din şapte ambalaje convenţionale din plastic în livrarea pieselor de către BMW.

“Pentru noi, ambalarea este cu adevărat durabilă doar dacă are un echilibru ecologic pozitiv pe tot parcursul ciclului său de viaţă – de la fabricare până la eliminare sub formă de deşeuri. Şi oriunde plasticul pur şi simplu nu poate fi evitat, vom creşte semnificativ proporţia materialelor reciclate.”, explica Kristina Wolfertz, responsabilă de acest aspect la BMW.

O altă soluție inovatoare este realizată prin turnarea durabilă a fibrelor și se află în teste. Practic, o cunoaștem deja prin achiziția de ouă. Specialiştii mai examinează, printre altele, utilizarea hârtiei cu emisii reduse, fabricată din iarbă sau cânepă cu creştere rapidă.

În cooperare cu furnizorii de ambalaje ai companiei auto bavareze, recent s-a făcut un alt pas important în direcţia unei mai mari dezvoltări durabile: din septembrie 2020, hârtia pentru căptuşirea cutiilor de carton a fost realizată 100% din hârtie reciclată. În cazul ambalajelor de transport din carton ondulat obiectivul este ca până în 2023 să fie eliminate fibrele de lemn proaspete. Ponderea hârtiei reciclate este în prezent de aproximativ 75%. În general, numai hârtia certificată FSC este utilizată de BMW pentru producţia cutiilor de carton.

Uzina din Dingolfing este una dintre cele 31 de locaţii de producţie pe care BMW Group le are pe mapamond şi cea mai mare deţinută de companie în Europa. În fiecare zi, aproximativ 1.300 de automobile BMW Seria 3, Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 7 şi Seria 8 părăsesc linia de asamblare a uzinei auto.

Related posts

Peugeot a dezvăluit interiorul noului E-5008 într-un video oficial

Mihai Morcovescu

Audi a introdus o serie de actualizări pe modelul electric Q4 e-tron

Mihai Morcovescu

LEVC L380 este un monovolum electric creat de englezi pe o arhitectură Geely

Mihai Morcovescu

Leave a Comment