4×4
Image default
Industrie Stiri

Ford Otosan a demarat producția modelelor Transit Courier și Tourneo Courier la Craiova

Reprezentanții Ford Otosan au anunțat că a fost dat startul oficial al producției modelelor Transit Courier și Tourneo Courier la uzina de la Craiova.

Ceremonia a fost găzduită de directorul general al Ford Otosan, Güven Özyurt. De asemenea, la eveniment a fost prezent și prim-ministrul României, Marcel Ciolacu.

Cele două modele sunt disponibile deocamdată doar în versiuni echipate cu motoare termice. Dar, începând cu 2024, la Craiova va intra în producția de serie și varianta electrică e-Tourneo Courier. Alături de acestea, la fabrica din Craiova va fi produsă și viitoarea versiune electrică a modelului Puma.

Ford Otosan dă startul producției gamei Courier la Craiova

Ford

Aceasta va reprezenta o etapă importantă în atingerea obiectivului de a avea un portofoliu de vehicule comerciale cu emisii zero până în 2035. Modelele Transit Courier și Tourneo Courier dispun de sisteme avansate de conectivitate și de securitate. Totodată, adoptă un design practic și modern pentru a răspunde la toate tipurile de nevoi.

„Gama Courier are o importanță mare pentru noi. Pentru aproape un deceniu, noi am fost responsabili pentru producția globală a modelelor Transit Courier și Tourneo Courier, vehicule care poartă semnătura Ford Otosan, începând de la design și până la producție”, a declarat Güven Özyurt, directorul general al companiei.

Ford Otosan este unicul sit de producție a gamei Courier

Oficialul turc a mai precizat că gama Courier este combinația ideală între performanță și funcționalitate. „Gama Courier a contribuit foarte mult la poziția noastră ca lider al vehiculelor comerciale. Sunt mândru de faptul că gama Courier este prima gamă de vehicule cu care Ford Otosan începe să producă la uzina noastră din Craiova”, a mai precizat Özyurt.

Gama de modele Ford Courier va fi produsă exclusiv la uzina de la Craiova. Primul model care a purtat acest nume a fost produs în 2014, la uzina de la Yeniköy (Turcia). Ca parte a strategiei de investiții, producția gamei Courier a fost mutată de la fabrica turcească la cea din Craiova.

Anul trecut, în luna iulie, a fost anunțată o investiție în valoare de 490 de milioane de euro în uzina românească. Astfel, capacitatea de producție va crește de la 250.000 la 272.000 de vehicule pe an. În același timp, compania a desfășurat o campanie majoră de recrutare, fiind create peste 1.300 de noi locuri de muncă.

Sursa: Ford Otosan

Related posts

DACIA crește spectaculos în prima jumătate a lui 2023

Dan Vardie

Jeep aniversează 80 de ani de existență

Florin Amariei

Fisker a prezentat noul pick-up electric Alaska. Debutul este programat pentru 2025

Mihai Morcovescu

Leave a Comment