4×4
Image default
Stiri SUV

Noua generație Dacia Duster va intra oficial în producție peste câteva săptămâni

Noua generație a SUV-ului compact Dacia Duster va intra oficial în producție peste câteva săptămâni, urmând să fie asamblat la uzina mărcii de la Mioveni.

Anunțul a fost făcut de Mihai Bordeanu, directorul general Dacia. Oficialul român nu a confirmat, însă, și când anume va fi dezvăluit noul model. În schimb, a anunțat că producția viitorului SUV Bigster va demara la început de 2025.

Producția Dacia Bigster va demara la începutul lui 2025

Cea de-a treia generație Duster este unul dintre cele mai așteptate modele pe care Dacia urmează să le lanseze. Lansarea noii iterații este tot mai aproape, și asta pentru că producția SUV-ului va demara peste câteva săptămâni.

„Suntem la câteva săptămâni să avem acordul de fabricație, practic să începem producția noii generații Duster la Mioveni. Și acesta este un lucru extraordinar. Vorbim de cel mai bine vândut SUV din Europa în retail, în ultimii 6 ani. Este un motiv de mândrie pentru toată lumea de pe platforma de la Mioveni, de la Centrul de Tehnologie de la Titu, de la Centrul de Excelență de Design din București”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Mihai Bordeanu, șeful Dacia România și director brand pentru Europa de sud-est.

Deocamdată, data lansării oficiale a noului Duster nu a fost anunțată, dar nici aceasta nu este departe. În paralel, cei de la Dacia lucrează la un alt proiect la fel de important. Este vorba despre lansarea viitorului SUV de mari dimensiuni Bigster. Debutul oficial al acestui model a fost fixată pentru 2025.

Mihai Bordeanu a mai dezvăluit că lansarea viitorului SUV Bigster a fost fixată pentru începutul anului 2025. „La început de an 2025 vom lansa Bigster, o mașină de segment C, care va fi mai mare decât Duster. Evident, ca să putem să-l fabricăm în 2025 va trebui să lucrăm anul viitor și asta este o mare provocare. Modelul a ajuns deja la Centrul de Design și mai departe la Centrul Tehnic de la Titu”, a explicat Bordeanu.

Related posts

Prințul William a testat un automobil din Extreme E

Florin Amariei

McLaren intră în Formula E Off Road

Florin Amariei

Noul Volkswagen Nivus ajunge în Europa

Florin Amariei

Leave a Comment