4×4
Image default
Stiri SUV

Noul Sportage, introdus oficial. Este special creat pentru Europa!

Noul SUV Kia Sportage a primit o actualizare binemeritată și s-a transformat într-un autovehicul care pare să împrumute câteva forme organice la capitolul design exterior. Iată ce trebuie să știi despre el!

Kia Sportage s-a impus pe piața din România în ultimii ani și a câștigat mai mulți clienți pentru marca sud-coreeană prin faptul că rețeta propusă este una atractivă: primești fiabilitate și practicalitate într-un ambalaj impozant, dar care nu iese din tipar.

Noul Kia Sportage este unul dintre cele mai importante modele ale mărcii importat în Europa pentru că a fost proiectat special pentru cei de pe bătrânul continent.

Acesta a fost dezvoltat pe o nouă arhitectură și beneficiază de rezultatele unui program de proiectare high-tech, concentrat pe versiunea europeană, care a realizat un ampatament optim, precum și dimensiuni și proporții ideale.

Noul Sportage a fost proiectat, dezvoltat și perfecționat cu atenție special pentru Europa, pentru a depăși limitele și a stabili noi repere în segmentul SUV-urilor”, a declarat Jason Jeong, președinte al Kia Europe.

Arhitectura modelelor HEV și PHEV a fost atent proiectată pentru a evita impactul negativ asupra spațiului pentru pasageri și bagaje. Pentru modelul HEV, pachetul de baterii este plasat sub scaunele din al doilea rând, rezultând un spațiu pentru picioare care este același cu cel al modelelor cu motor cu combustie internă. Pentru modelul Sportage PHEV, bateria de înaltă tensiune este plasată central între cele două axe, sub caroseria SUV-ului, asigurând o distribuție echilibrată a greutății și un spațiu interior practic, confortabil și versatil.

Modelul Sportage PHEV dispune de motorul premiat T-GDI de 1.6 litri dezvoltat de Kia, de un motor electric de tip „permanent magnet traction” de 66.9 kW și de un pachet de baterii litiu-ion polimer de 13.8 kWh. Combinația sistemului de propulsie oferă o putere totală a sistemului de 265 CP, cu 180 CP provenind de la motorul cu combustie internă.

Pachetul de baterii de ultimă generație al modelului Sportage PHEV are o unitate de management a bateriei de înaltă tehnologie care monitorizează constant starea bateriei, inclusiv factori precum curentul, tensiunea, izolarea și diagnosticarea defecțiunilor. Pachetul are, de asemenea, o unitate avansată de monitorizare a celulei, care măsoară și monitorizează tensiunea și temperatura acesteia.

Puternic

De asemenea, modelul Sportage HEV beneficiază de motorul T-GDi de 1.6 litri și 180 CP. Acesta dispune și de un motor electric cu de tip „permanent magnet traction” de 44.2kW și de o baterie litiu-ion polimer de 1.49kWh. Puterea totală a sistemului modelului Sportage HEV este de 230 CP.

De asemenea, noul motor 1.6 T-GDI este disponibil și în noua gamă Sportage cu un sistem mild hybrid (MHEV) care a fost dezvoltat pentru a reduce emisiile și a optimiza economia de combustibil. Combină eficiență sporită cu performanțe sportive, generând puteri de 150 CP sau 180 CP. Unitatea cu patru cilindri este capabil de o eficiență sporită printr-un proces de ardere a carburantului nou și optimizat, tehnologii de răcire și tehnologii de reducere a frecărilor, inclusiv un sistem avansat de management termic integrat și utilizarea unui rulment cu bile cu frecare redusă.

De asemenea, în gama noului model european Sportage este inclus și un motor diesel de 1.6 litri curat, extrem de eficient, disponibil cu puteri de 115 CP sau 136 CP. Dispunând de tehnologii avansate de control al emisiilor active SCR, motorul diesel reduce poluanții precum NOx-ul și particulele. Modelul diesel de 136 CP este disponibil cu tehnologia MHEV, reducând în continuare emisiile și sporind eficiența noului model european Sportage.

Motorul 1.6 T-GDI este asociat cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj și 7 trepte (7DCT), în timp ce este disponibilă și o transmisie manuală cu 6 trepte (MT). Variantele diesel de 1.6 litri – cu sau fără tehnologia MHEV suplimentară – pot fi asociate fie cu o transmisie manuală inteligentă cu șase trepte (iMT), fie cu transmisia automată 7DCT.

Toate modelele Sportage destinate Europei sunt echipate cu tehnologia Idle Stop-and-Go dezvoltată de Kia, care oprește motorul atunci când mașina este staționară.

Noul Kia Sportage

Pentru a crea o experiență de condus dinamică, captivantă și optimă pentru drumurile europene, noul Sportage debutează cu numeroase noutăți tehnologice. O suspensie controlată electronic (ECS – Electronic Controlled Suspension) de nouă generație oferă confort optim și niveluri de siguranță superioare în orice moment, datorită controlului continuu al amortizării în timp real. Noul sistem Terrain Mode oferă modelului Sportage capacități remarcabile de rulare în condiții mai dificile, cum ar fi zăpadă, noroi și nisip, permițând proprietarilor să desfășoare activități de agrement mai aventuroase.

De asemenea, noul Sportage este lider în siguranță, oferind atât sisteme pasive, cât și active de înaltă tehnologie DriveWise – inclusiv suita globală complet reînnoită de sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS) dezvoltată de Kia.

Sistemele de propulsie hibride de ultimă generație sporesc și mai mult capacitățile modelului Sportage pentru Europa, contribuind la reducerea dramatică a emisiilor și la creșterea economiei de combustibil. Un model plug-in hybrid avansat (PHEV) reprezintă o altă premieră pentru modelul european Sportage, permițând un condus fără emisii în modul 100% electric, care poate acoperi majoritatea călătoriilor zilnice de la domiciliu la serviciu sau pentru nevoile zilnice de cumpărături. De asemenea, sunt disponibile cele mai noi motoare cu combustie internă pe benzină și diesel, în diferite versiuni de eficiență și putere.

La capitolul design exterior, filosofia provocatoare și îndrăzneață este formată din cinci piloni: Bucurie în lucruri simple (Joy for Reason), Puterea de a progresa (Power to Progress), Tehnologie pentru viață (Technology for Life), Serenitate în tensiune (Tension for Serenity) și Îndrăzneala de a fi naturali (Bold for Nature). Ultimul pilon – Bold for Nature – a influențat profund crearea designului noului Sportage, întruchipând lumea naturală și creând o identitate de design care ia o formă îndrăzneață, emoțională, modernă, dar organică.

Din față, noul Sportage prezintă o formă de design precisă și complexă, cu grafica atent elaborată a grilei sale negre, care se întinde pe toată lățimea părții frontale. Grafica evoluată reunește principalele caracteristici ale părții frontale ale noului Sportage, prezentând un aspect frapant. Grila leagă semnătura Kia Tiger Nose de luminile de zi de tip DRL LED ce au un stil futurist în formă de bumerang, care la rândul lor creează linii solide de delimitare pentru blocurile optice cu tehnologie Matrix LED, cunoscute și sub numele de ”sistem inteligent de iluminare frontală”.

Aducând un omagiu moștenirii sale de model ”sports utility”, profilul noului Sportage creează o prezență rutieră captivantă, cu linii alungite, care traversează suprafețele caroseriei curate, dar rafinate, îmbinând perfect volumele contrastante.

Reprezentând încă o premieră pentru noua gamă Sportage din Europa, un nou plafon negru este acum disponibil pentru noul model, contribuind la accentuarea profilului sportiv și la evidențierea stâlpului C, dinamic din punct de vedere arhitectural.

Habitaclu

În prim-planul interiorului modern al noului Sportage se află integrat un afișaj curbat, frumos sculptat, cu touchscreen pad și guri de aerisire cu detalii fine în stil sportiv. Afișajul curbat străbate partea din față a interiorului, oferind habitaclului o lățime și o profunzime spectaculoase.

Ecranul tactil de 12.3 inch de înaltă tehnologie și controlerul integrat avansat acționează ca centru nervos pentru conectivitatea șoferului și a pasagerilor, dar și pentru nevoile de funcționalitate și utilizare. Ambele sisteme au fost create pentru a fi ușor de utilizat, extrem de intuitive și plăcute la atingere. Panoul de instrumente de 12.3 inch este echipat cu display-ul TFT LCD (thin-film-transistor liquid-crystal display) de ultimă generație pentru o grafică incredibil de precisă și clară. Cu o conectivitate de înaltă tehnologie atât de avansată și sigură, noul Sportage beneficiază de cele mai recente actualizări de software și hărți prin rețelele wireless sau de date mobile. Software-ul avansat de conectivitate al noului model european Sportage permite utilizatorilor să se conecteze de la distanță cu automobilul lor prin intermediul aplicației pentru smartphone Kia Connect. Tehnologia interactivă, ușor de folosit, oferă utilizatorilor acces la funcții cheie, cum ar fi serviciile Kia Live, navigarea online, recunoașterea vocală online și integrarea cu calendarul din smartphone.

Consola centrală ergonomică a fost poziționată în mod optim pentru șofer și pasagerul din față, oferind spații de depozitare, comenzi pentru configurația sistemului de operare, suporturi pentru pahare și butoane plăcute la atingere, acestea din urmă așezându-se pe o consolă ridicată, lângă butonul pentru operarea transmisiei de tip shift-by-wire. Un compartiment de încărcare pentru smartphone oferă încărcare wireless de mare viteză de 15W.

În tot habitaclul au fost folosite materiale de cea mai înaltă calitate, care sunt luxoase la atingere, în timp ce opțiunile dinamice de culoare adaugă vibrație și energie. Scaunele șoferului și ale pasagerului din față combină inovația și confortul într-un design sportiv delicat.

Spațiul interior inteligent al modelului european Sportage, care combină practicitatea, funcționalitatea și versatilitatea, este susținut de un ampatament compact de 2.680 mm, o lățime de 1.865 mm, o lungime de 4.515 mm și o înălțime de 1.645 mm. Acest lucru a dus la un pachet de top în ceea ce privește spațiul pentru picioare, spațiul pentru cap și capacitatea de stocare a bagajelor. Modelul european Sportage oferă spațiu pentru picioare de 996 mm pentru pasagerii din al doilea rând de scaune, în timp ce spațiul pentru cap în spate este de 998 mm. Capacitatea portbagajului este de 591 litri (VDA). Pentru a maximiza confortul, scaunele din spate se pot rabata 40:20:40, permițând un spațiu de încărcare de 1.780 litri.

Sunetul surround captivant din mașină, este oferit ocupanților noului Sportage printr-un sistem de sunet premium oferit de Harman Kardon, lider în industria audio.

Fiți siguri că-l vom testa imediat ce vom putea să îl punem la treabă pe drumurile patriei!

Related posts

Lexus LF-ZL este conceptul care anunță un viitor model de lux electric care va debuta în 2026

Mihai Morcovescu

Skoda va lansa în 2026 un SUV complet electric, care va oferi până la 7 locuri

Mihai Morcovescu

Volvo va lansa spre finalul anului noul EM90, primul MPV electric din istoria mărcii (cu video)

Mihai Morcovescu

2 comments

Kia Sportage 2022 - făcut exclusiv pentru europeni! AUTOpro September 1, 2021 at 5:43 pm

[…] Vezi toate informațiile pe 4×4.ro! […]

Reply
IAA 2021 - viitorul este plictisitor AUTOpro September 7, 2021 at 8:46 pm

[…] a arătat noul Sportage special dezvoltat pentru […]

Reply

Leave a Comment