4×4
Image default
Stiri SUV

Noua Mazda CX-80 va fi lansată în Europa la sfârșitul anului 2023

Producătorul japonez de automobile Mazda a confirmat oficial că noul său SUV CX-80 va fi lansat pe piața din Europa la sfârșitul anului curent. Noul model va împărți aceeași platformă cu CX-60 și va fi poziționat în gamă între CX-70 și proaspătul lansat CX-90.

Informația a fost furnizată de către Martijn ten Brinke, șeful Mazda Europa, publicației Automotive News Europe, care ulterior a fost preluată și de Motor1.

În același interviu, ten Brink a confirmat că SUV-ul subcompact CX-3 nu va mai fi disponibil în Europa. În schimb, CX-5 se așteaptă să rămână cel mai bine vândut model în 2023. Atuul acestui model îl reprezintă o nouă versiune mild-hybrid pe benzină.

Mazda CX-80 va împărți aceeași platformă cu CX-60

Cei de la Mazda au lansat anul trecut SUV-ul premium CX-60. Recent, niponii au confirmat că CX-70 va fi dezvăluit în lunile următoare ca o versiune cu două rânduri de scaune a noului CX-90. Acesta din urmă a fost dezvăluit zilele trecute și este destinat exclusiv pieței din SUA.

Acum, constructorul nipon vine cu o nouă veste pentru fanii europeni ai mărcii. Astfel, Mazda a confirmat în mod oficial că va introduce pe piața din Europa un nou SUA, care se va numi CX-80.

Deocamdată nu se cunosc foarte multe detalii. Se știe, însă, că CX-80 va fi fratele mai mare a lui CX-60, cu care va împărți aceeași platformă cu tracțiune RWD.

Asta înseamnă că va avea o lungime de peste 4,74 metri, iar pentru a putea găzdui un al treilea rând de scaune va dispune de un ampatament mai lung, de 2.870 milimetri. Totodată, va fi mai îngust comparativ cu noul CX-90.

Aceleași motorizări ca fratele mai mic CX-60

Din punct de vedere tehnic, viitorul SUV va primi aceleași șase motorizări pe benzină și diesel cu 6 cilindri ca CX-60. Acestora li se va adăuga un propulsor hibrid cu încărcare la priză (PHEV). Pe anumite piețe, CX-60 este disponibil și cu motoare cu 4 cilindri. Pentru moment, nu se știe dacă și CX-80 va primi aceste propulsoare.

În cazul lui CX-60, sistemul plug-in hybrid este alcătuit dintr-un motor de 2,5 litri și unul electric. Acesta din urmă este amplasat pe puntea posterioară. Ansamblul oferă o putere totală de 328 CP. Totodată, CX-60 dispune și de două versiuni diesel de 3,3 litri: una de 200 CP și alta de 254 CP.

Oficialii de la Mazda nu au dezvăluit data exactă la care va fi lansat noul CX-80. Se știe doar că debutul este planificat pentru sfârșitul anului.

Sursa: Motor1

Related posts

KG Mobility a publicat un teaser video cu un nou model. Debutul, în martie 2024

Mihai Morcovescu

Noua generație Skoda Enyaq va fi lansată cel mai târziu în 2029 și va folosi o nouă platformă

Mihai Morcovescu

Ford Mondeo nu va mai fi produs în Europa

Florin Amariei

Leave a Comment