4×4
Image default
Crossover Stiri

Renault Kadjar va fi înlocuit de un SUV complet electric nou

Renault Kadjar nu va mai exista în forma actuală în portofoliul constructorului auto francez. Acesta va fi înlocuit de un SUV complet electric (BEV) nou care va împrumuta anumite trăsături de la un alt model similar produs de Nissan.

Informația a fost deja confirmată de Gilles Le Borgne, vicepreședinte al departamentului de inginierie al Renault. Modelul va fi poziționat între Megane E-Tech și Nissan Aria în 2022. Acesta va fi al doilea crossover electric al firmei franceze și va folosi platforma CMF-EV care poate fi întinsă până la 4,7 m lungime cu un ampatament de 2,78 m.

Înlocuitorul lui Kadjar ar urma să aibă o baterie de minimum 60 kWh și de maximum 87 kWh. În varianta cu mai multă capacitate de a stoca curent, autonomia ar ajunge până la 500 de km. Arhitectura de încărcare va permite încărcare până la 130 kW DC.

În funcție de baterie, puterea dezvoltată ar putea fi de 215 CP sau 240 CP.

Noul Kadjar nu va avea tracțiune integrală în echipările de bază sau de mijloc, această caracteristică fiind rezervată pentru varianta Alpine.

În cele din urmă, Kadja EV (fie că păstrează acest nume sau nu) va fi urmat și de un Espace BEV. Renault are planuri mari!

Related posts

Volkswagen ID.2all: prima fotografie oficială cu viitorul SUV electric de 25.000 de euro

Mihai Morcovescu

Stellantis va electrifica aproape tot portofoliul european

Florin Amariei

GMC Canyon AT4 OverlandX – când vrei să arăți ce poți

Florin Amariei

Leave a Comment