4×4
Image default
Stiri SUV

Renault Espace: primele imagini cu noua generație, transformată într-un SUV cu până la 7 locuri

Constructorul francez de automobile Renault a dat publicității primele fotografii cu cea de-a șasea generație a popularului model Espace. Acesta nu va mai fi tot un monovolum, ci va fi lansat sub forma unui SUV de dimensiuni medii, care va oferi până la 7 locuri. Mașina va fi dezvăluită în primăvara acestui an.

După ce a anunțat oficial că numele Espace va fi menținut pe noua generație, compania din Hexagon continuă campania de promovare a noului model și ne dezvăluie acum câteva imagini teaser cu exteriorul viitorului său SUV.

În noiembrie se vor împlini patru decenii de la prezentarea conceptului care a stat la baza celebrului MPV.

Noul Renault Espace SUV va fi mai scurt și mai lat decât actualul MPV

Renault

Noul Renault Espace va fi „fratele” mai mare al noului Austral (foto, jos) și, așa cum se anticipa, va duce mai departe numele comercial. Francezii spun că popularul nume Espace va fi păstrat deoarece este foarte cunoscut la nivel mondial.

Cea de-a șasea iterație nu va mai fi tot un monovolum. Modelul a fost transformat într-un SUV de dimensiuni medii, care va oferi până la trei rânduri de scaune. Implicit, acesta va putea transporta până la 7 pasageri.

Odată cu aceste imagini, Renault a dezvăluit și primele informații despre mașină. Astfel, noul Espace SUV va avea 4,72 metri în lungime, cu 14 centimetri mai scurt decât actualul Espace MPV, și va avea o lățime de 2,48 metri (varianta cu 3 rânduri de scaune). Astfel, spațiul destinat pasagerilor va fi mai generos comparativ cu modelul anterior.

Noul Espace SUV va fi construit pe platforma CMF-CD a Alianței Renault-Nissan- Mitsubishi. În imaginile teaser se pot observa detalii care amintesc de Austral, SUV-ul lansat anul trecut. Aici ne referim la blocurile optice LED față și spate, care prezintă o grafică luminoasă în forma literei C. Primul Espace SUV va fi disponibil în două versiuni, cu 5 sau cu 7 locuri.

Deocamdată, nu se știe nimic referitor la sistemele de propulsie ale noului Espace SUV. În mod clar, mașina va miza pe electrificare, urmând să fie disponibilă cu o gamă de motorizări pe benzină, care vor folosi tehnologie mild-hybrid (MHEV), dar și cu versiuni hibride. Nu se știe încă dacă va exista și o variantă 100% electrică. Tracțiunea față și transmisia automată vor fi oferite standard.

Cum spuneam, noul Renault Espace SUV își va face debutul în această primăvară.

Sursa: Renault

Related posts

Competiţia „Cel mai 4×4” din România și-a desemnat câștigătorii ediției cu numărul 23

Volkswagen ID.2all: prima fotografie oficială cu viitorul SUV electric de 25.000 de euro

Mihai Morcovescu

Exclusivitate AUTOpro – Prim contact Renault Rafale

Darius Pana

Leave a Comment