4×4
Image default
Green Stiri SUV Tehnologie

Hyundai Ioniq 5 va primi din 2024 oglindă retrovizoare centrală digitală.

Producătorul sud-coreean de automobile Hyundai continuă să îmbunătățească nivelul de siguranță al SUV-ului electric Ioniq 5.

Astfel, potrivit informațiilor oficiale, modelul cu emisii zero va putea fi comandat și cu o oglindă retrovizoare centrală digitală (DCM).

Hyundai va demara producția Ioniq 5 cu oglindă retrovizoare digitală în august

Hyundai

La începutul anului trecut, Hyundai anunțau că vor introduce pe modelul lor electric Ioniq 5 a unor camere video în locul oglinzilor laterale convenționale.

Acum, la mai bine de un an distanță, constructorul asiatic a pregătit o nouă surpriză tehnologică pentru clienții săi. Este vorba despre o oglindă centrală retrovizoare digitală.

Conform informațiilor publicate de Hyundai, oglinda lucrează împreună cu o cameră video. Aceasta este montată în spoilerul posterior și oferă un unghi de 50 de grade.

Imaginile captate de cameră sunt transmise pe ecranul integrat în oglindă. Noua DCM crește semnificativ vizibilitatea, oferind o vedere panoramică în spatele mașinii.

Cel de la volan poate să activeze această cameră video printr-o simplă apăsare de buton, care este amplasat la baza oglinzii retrovizoare. Camera este dotată și cu un mod de funcționare pe timp de noapte.

Producția versiunilor Ioniq 5 echipate cu noua oglindă centrală digitală va începe în cursul lunii curente. Mașinile astfel echipate vor fi disponibile pe piață începând cu 2024.

Sursa: Hyundai

Related posts

Maserati Grecale Folgore în România: primul SUV electric al mărcii costă de la 105.000 euro fără TVA (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Polestar 3 a trecut cu bine testele în condiții de temperaturi ridicate. Debutul, în 2024

Mihai Morcovescu

Fiat 600 Electric: noi imagini cu viitorul SUV cu emisii zero (cu video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment