4×4
Image default
Hybrid Stiri SUV

Noul Ford Tourneo Connect PHEV promite o autonomie electrică de până la 110 kilometri

Constructorul american de automobile Ford va introduce în gama Tourneo Connect o nouă versiune de motorizare plug-in hybrid.

În configurația PHEV, modelul promite o autonomie pur electrică de până la 110 kilometri. Sistemul de propulsie va putea fi comandat și pe varianta cu 7 locuri, Grand Tourneo Connect.

Listele de comenzi pentru noul Ford Tourneo Connect PHEV vor fi deschise în vară

Ford

Noul Tourneo Connect PHEV folosește un sistem de propulsie format dintr-un motor pe benzină de 1,5 litri, o unitate electrică și, bineînțeles, o baterie. Ansamblul hibrid cu încărcare la priză dezvoltă în total 150 CP și 350 Nm de cuplu. Transmisia este automată cu 6 rapoarte și dublu ambreiaj. Acumulatorul poate fi încărcat atât la stații AC de 11 kW, cât și la stații DC cu până la 50 kW.

Conform reprezentanților companiei, noul Tourneo Connect PHEV poate parcurge până la 110 kilometri în modul pur electric. Modelul oferă patru moduri de rulare: EV Now, EV Auto, EV Later și EV Reserve.

De asemenea, cei de la Ford spun că sistemul de propulsie plug-in hybrid nu afectează capacitatea de încărcare. Astfel, Tourneo Connect PHEV oferă până la 2,6 metri cubi, în timp ce varianta cu 7 locuri Grand Tourneo Connect are un volum de încărcare ce poate ajunge până la 3,1 metri cubi.

La interior există două ecrane de câte 10 inch, un sistem multimedia SYNC compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay, și sisteme de asistență precum Intelligent Adaptive Cruise Control cu funcție Stop&Go sau Lane-Keeping System. Nu în ultimul rând, noul Tourneo Connect PHEV este oferit în trei niveluri de echipare: Trend, Titanium și Active.

Listele de comenzi pentru noul Ford Tourneo Connect plug-in hybrid vor fi deschise în vară. Primele livrări sunt programate pentru ultimul trimestru al anului curent.

Sursa: Ford

Related posts

Noul Kia EV6, lansat oficial. 510 km autonomie, 0-100 km/h în 3,5 secunde și funcție V2L

Florin Amariei

Ford Otosan a demarat producția modelelor Transit Courier și Tourneo Courier la Craiova

Mihai Morcovescu

Ford a amânat debutul SUV-ului electric Explorer pentru 2024

Mihai Morcovescu

Leave a Comment