4×4
Image default
Stiri SUV Tehnologie

Ford Puma facelift: interior nou și tehnologii avansate de conducere și asistență

Divizia europeană a constructorului american de automobile Ford a prezentat oficial noul Puma facelift, model care va fi produs ca și până acum la uzina de la Craiova.

Noul SUV de segment B vine cu o serie de modificări de design la exterior și cu noi tehnologii la bord.

Ford Puma facelift vine cu mai multă tehnologie la bord

Ford

Puma este un SUV de clasă subcompactă asamblat la uzina Ford Otosan de la Craiova din 2019. De atunci, modelul a fost produs în aproape 561.000 de unități. Acum, acesta primește un facelift, care constă în actualizări estetice la exterior și într-un interior mai tehnologizat.

În față se observă noua grilă grilă care găzduiește logo-ul Ford și faruri cu o nouă semnătură luminoasă. Facelift-ul aduce o premieră în gama Puma. Este vorba despre farurile full-LED pentru toate versiunile. Cele Matrix LED sunt oferite opțional. De asemenea, clienții vor putea opta pentru una dintre cele șase noi nuanțe pentru caroserie și noi modele de jante.

Cele mai multe noutăți se regăsesc în habitaclu. Astfel, planșa de bord a fost complet reproiectată și are acum un aspect angular. Aceasta integrează acum două display-uri de dimensiuni mai mari. Astfel, instrumentarul de bord are 12,8 inch, iar ecranul multimedia 12 inch. De asemenea, comenzile pentru sistemul de climatizare au fost integrate în noul ecran, ceea ce înseamnă că numărul butoanelor fizice a fost diminuat.

Există patru niveluri de echipare

Sistemul multimedia Ford SYNC 4 oferă conectivitate wireless Apple CarPlay și Android Auto. De asemenea, mașina suportă actualizări de tip „over-the-air” (OTA). Noul Puma facelift a primit un volan cu design nou și o cotieră centrală extensibilă. Cei de la Ford au simplificat nivelurile de echipare. Astfel, sunt disponibile patru echipări: Titanium, ST-Line, ST-Line X și ST (versiunea de performanță).

Echiparea de bază include, între altele, faruri LED cu fază lungă automată, climatizare automată și ecran multimedia de 12 inch cu SYNC 4. În plus, sunt oferite un tablou de bord digital, cameră pentru marșarier și senzori de parcare spate. Nivelul ST-Line X aduce în plus tapițerie mixtă din piele sintetică și microfibră, hayon electric, sistem audio Bang&Olufsen cu 10 difuzoare și jante de 18 inch.

Tempomatul adaptiv inteligent, cu funcțiile Stop & Go și Lane Centring, accelerează și frânează. Acesta poate utiliza Predictive Speed Assist pentru a regla viteza de croazieră în viraje sau la intrarea pe autostradă ori la ieșirea de pe aceasta. Vârful de gamă adaugă pachetul cu pilot automat adaptiv și camere 360 și noile faruri LED Matrix.

Ce motorizări oferă Ford Puma facelift

Noul Ford Puma facelift este oferit cu motorizări mild-hybrid eficiente din punct de vedere al consumului de carburant. Din ofertă face parte o unitate de 1,0 litru, disponibilă în mai multe variante de putere. Cea mai accesibilă dezvoltă 125 CP și este echipată cu o cutie manuală cu 6 trepte sau cu una automată cu 7 rapoarte.

Există și o versiune de 155 CP, care vine doar cu transmisia automată DCT cu 7 trepte. Versiunea de performanță ST nu mai este disponibilă cu motorul de 1,5 litri, ci doar cu unitatea de 1,0 litru și 170 CP. Aceasta este cuplată la o cutie automată cu 7 trepte de viteză. La finalul acestui an va fi introdusă, în premieră, versiunea pur electrică. Aceasta va purta denumirea Puma Gen-E.

Prețuri nu avem deocamdată, dar acestea ar trebui să fie comunicate în luna aprilie a acestui an, cu livrările programate să înceapă la jumătate lunii mai.

Sursa: Ford

Related posts

BYD lansează în Europa noul SUV plug-in hybrid Seal U

Mihai Morcovescu

Ford Ranger Raptor primește o ediție specială

Florin Amariei

Dacia Duster a primit pachet tuning CarPoint: jante de 20 de inch și o folie cu tematică monstruoasă

Mihai Morcovescu

Leave a Comment