4×4
Image default
Hybrid Stiri Vehicule comerciale

Noul Ford Transit Connect: sistem de propulsie plug-in hybrid de 150 CP cu autonomie electrică de 110 km

Divizia Ford Pro își completează gama de vehicule comerciale din noua generație oferite pe piața din Europa cu noul furgon compact Transit Connect.

Utilitara va putea fi comandată, în premieră, într-o configurație plug-in hybrid, care va oferi o autonomie pur electrică de până la 110 kilometri.

Ford Transit Connect va fi disponibil într-o versiune PHEV de 150 CP

Ford

Utilitara de dimensiuni compacte Transit Connect este disponibilă cu ampatament scurt sau lung. Aceasta vine în versiuni de caroserie cu două locuri (Van) sau cu cinci locuri (Kombi). Clienții vor avea la dispoziție un volum de încărcare de 3,1 sau 3,7 m3, în funcție de variantă. Sarcina utilă este de 820 de kilograme, iar capacitatea de remorcare de 1.500 kilograme.

Noul Transit Connect introduce un concept revoluționar de scaune flexibile. Acesta permite clienților să-și schimbe rapid și ușor vehiculul dintr-o autoutilitară confortabilă cu cinci locuri într-o autoutilitară de lucru. Bancheta se pliază cu ușurință spre înainte și în sus în câteva secunde pentru a crește volumul de încărcare la 2,5 m3 (L1). Volumul crește până la 3,1 m3 în cazul modelelor L2 și oferă spațiu pentru doi europaleți. Rabatate, scaunele spate formează un perete etanș de protecție pe toată înălțimea.

Transit Connect oferă în premieră versiune PHEV

La interior, utilitara vine cu un instrumentar de bord complet digital cu ecran de 10 inch. De asemenea, modelul oferă un ecran central de 10 inch pentru sistemul multimedia SYNC 4, conexiune wireless Apple CarPlay și Android Auto. În plus, clienții vor avea la dispoziție zonă de încărcare prin inducție pentru telefoanele mobile și scaune certificate AGR. Sunt oferite trei variante de echipare: Trend, Limited și Activ

Gama de motorizări include pentru prima dată o versiune plug-in hybrid. Sistemul este alcătuit dintr-un motor EcoBoost pe benzină de 1,5 litri, o unitate electrică. Acestea dezvoltă împreună 150 CP și 350 Nm de cuplu.

Ansamblul folosește o baterie de înaltă tensiune, iar transmisia este una automată cu dublu ambreiaj și 6 trepte. În cazul acestei versiuni, sarcina utilă maximă este de 770 kilograme, iar greutatea maximă de remorcare este de 1.400 de kilograme.

Ford Transit Connect PHEV are o autonomie pur electrică de până la 110 kilometri. În modul EV poate oferi un cuplu maxim de până la 330 Nm. Clienții vor putea încărca acumulatorul la stații rapide cu până la 50 kW sau folosind încărcătorul AC de 11 kW.

Gama de motorizări mai cuprinde un diesel EcoBlue de 2,0 litri, oferită în două versiuni de putere: 102 și 122 CP. Prima folosește o cutie manuală și roți motrice față, iar cealaltă dispune de tracțiune integrală și o transmisie manuală cu 6 trepte. Există trei moduri de condus: EV Now, EV Auto și EV Later.

Noul Ford Transit Connect va intra în producție în primăvara acestui an. Începând din vară vor fi livrate versiunile cu motor diesel, iar spre finalul anului va ajunge pe piață și varianta PHEV. În 2025 vor sosi și versiunile cu tracțiune integrală și Kombi.

Sursa: Ford

Related posts

BYD Shark este primul pick-up electrificat din istoria mărcii chineze (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Opel Grandland, oficial lansat. Merge pe calea Mokka!

Florin Amariei

Bruxelles nu va mai permite intrarea mașinilor pe benzină, motorină, GPL și hibrid în regiune

Florin Amariei

Leave a Comment