4×4
Image default
Green Monovolum Stiri

Volvo va lansa spre finalul anului noul EM90, primul MPV electric din istoria mărcii (cu video)

Constructorul suedez de automobile Volvo a publicat o fotografie oficială cu ceea ce va fi primul monovolum premium complet electric din istoria de 96 de ani a mărcii.

Noul model se va numi EM90 este al treilea BEV de nouă generație anunțat de scandinavi, după EX90 și EX30. Acesta va fi dezvăluit spre sfârșitul anului curent.

Noul Volvo EM90 ar putea oferi o configurație cu trei rânduri de scaune

Volvo

Odată cu confirmarea datei de lansare, suedezii au publicat și o primă imagine cu viitorul EM90. Aceasta ne dezvăluie acoperișul MPV-ului cu emisii zero, dar și câteva dintre detaliile exterioare.

Primul lucru care iese în evidență este plafonul panoramic. Acesta prezintă două zone separate din sticlă pentru cei din față și pentru pasagerii din spate. Mai mult decât atât, deși informațiile sunt ținute încă secrete, dimensiunile generoase ale noului Volvo EM90 ne face să credem că mașina va avea o configurație cu trei rânduri de scaune.

De asemenea, în imaginea oficială se mai pot observa stopurile și semnătura luminoasă a acestora în forma literei T. Blocurile optice LED încadrează logo-ul Volvo iluminat de pe hayon. Nu în ultimul rând, poziționarea mânerelor portierelor posterioare ne dă de înțeles că acestea vor fi glisante.

Volvo nu a divulgat nici un detaliu tehnic al primului său monovolum. Totuși, se știe că mașina va fi oferită doar cu motoare electrice. Lansarea oficială va avea loc în data de 12 noiembrie. Tot atunci vor fi deschise și listele de comenzi pentru piața din China.

Sursa: Volvo

Related posts

Mitsubishi a dezvăluit noua generație L200: design nou și motorizări diesel

Mihai Morcovescu

Top 10 mașini vândute în Europa; Dacia, pe locul 3 la general și pe locul 10 la electrice

Alex Barbu

Vinfast primește aprobarea pentru mașinile autonome

Andrada Arsenie

Leave a Comment