4×4
Image default
Green Stiri SUV

VIDEO: Kia a publicat un teaser cu viitorul SUV electric EV9. Modelul va fi dezvăluit pe 15 martie

Producătorul sud-coreean de automobile Kia a publicat o serie de teasere cu viitorul SUV complet electric EV9, care va fi noul vârf de gamă al asiaticilor.

Noul model cu emisii zero va fi dezvăluit în ziua de 15 martie în primele fotografii oficiale. Specificațiile tehnice vor fi comunicate la finalul acestei luni.

Noul Kia EV9 va fi oferit în două versiuni de putere

Kia

Cei de la Kia continuă campania de promovare a celui mai mare și mai evoluat model din portofoliul lor. Este vorba despre noul SUV pur electric EV9.

Acesta va fi construit pe o variantă extinsă a arhitecturii E-GMP (n.n. – Electric Global Modular Platform). Este aceeași platformă folosită în prezent de Kia EV6 și de Hyundai Ioniq 5 și Ioniq 6. Din primele informații, se pare că vor exista două versiuni: una de 200 CP și alta de 400 CP.

Evenimentul de prezentare a fost fixat pentru ziua de 15 martie. Până atunci, coreenii au publicat câteva fotografii și video teasere cu viitorul model.

În imagini se pot observa designul inovativ al farurilor și stopurilor LED, silueta mașinii și o mică porțiune din spate. Din ceea ce se știe până în momentul de față, se pare că versiunea de serie a SUV-ului electric va fi foarte asemănătoare cu conceptul care a fost prezentat la sfârșitul anului 2021.

Deocamdată, reprezentanții Kia nu au oferit și alte detalii referitoare la viitorul SUV cu emisii zero EV9. Conform comunicatului de presă, modelul are rolul de a accelera procesul de transformare a companiei într-un furnizor de soluții de mobilitate durabilă în era electrificării.

Sursa: Kia

Related posts

Bruxelles nu va mai permite intrarea mașinilor pe benzină, motorină, GPL și hibrid în regiune

Florin Amariei

Jeep Magneto – cutie manuală pentru un Wrangler complet electric

Florin Amariei

Suzuki Jimny cu 5 uși a fost lansat și păstrează caracteristicile off-road ale versiunii scurte

Darius Pana

Leave a Comment