4×4
Image default
Hybrid Stiri SUV

Lamborghini Urus va fi disponibil din 2024 într-o singură versiune: V8 PHEV

Lamborghini Urus va primi o versiune plug-in hybrid în a doua jumătate a anului 2024. Potrivit oficialilor companiei, aceasta va fi singura versiune disponibilă.

Viitorul Urus PHEV va rămâne pe piață până aproape de sfârșitul acestui deceniu, atunci când va fi lansată cea de-a doua generație a SUV-ului italian, una pur electrică.

Lamborghini Urus PHEV va înlocui actualele versiuni V8

Lamborghini

Reglementările din ce în ce mai stricte privind emisiile îi determină pe constructori să ia măsuri drastice în ceea ce privește portofoliul de modele. Aceștia fie renunță la motorizările termice, fie recurg la electrificarea acestora.

Așa stau lucrurile și în ceea ce privește marca italiană Lamborghini. Șeful companiei din Sant’Agata Bolognese, Stephan Winkelmnn, a anunțat că modelul Urus va primi anul viitor o versiune plug-in hybrid.

Președintele Lamborghini spune că este „incredibil de costisitor” ca motoarele termice cu cilindree mare să îndeplinească standardele Euro 6. Acestora le va fi și greu să respecte viitoarele norme Euro 7 când acestea vor intra în vigoare la 1 iulie 2025.

Surpriza constă în faptul că viitorul Urus PHEV va fi unica versiune disponibilă în momentul lansării. Din fericire, aceasta va avea la bază tot un motor V8. În prezent, Urus este disponibil într-o variantă V8 twin-turbo de 4,0 litri. Urus Performante a debutat în august 2022, în timp ce Urus S a sosit o lună mai târziu.

Viitorul Lamborghini Urus PHEV va fi comercializat până spre sfârșitul acestui deceniu. Asta pentru că, în 2029, italienii ar urma să lanseze cea de-a doua generație a SUV-ului. Aceasta va fi un model 100% electric.

În același timp, Stephan Winkelmann a mai precizat că, până la finalul anului viitor, va fi lansat și înlocuitorul lui Huracan. La fel ca Urus, și acesta va primi tot un sistem de propulsie plug-in hybrid.

Cei de la Lamborghini vor lansa în 2028 primul lor model cu zero emisii. Este vorba despre un Gran Tourer, care va avea o configurație de 2+2 locuri.

Sursa: Motor1

Related posts

Japonezii de la Lexus au prezentat noua generație GX. SUV-ul va ajunge și în Europa de Est în 2024

Mihai Morcovescu

Chinezii de la Nio vor lansa în Europa modele electrice sub 30.000 de euro

Mihai Morcovescu

Nio va lansa un nou brand care va concura cu VW

Florin Amariei

Leave a Comment