4×4
Image default
Green Stiri SUV

Skoda va lansa în 2026 un SUV complet electric, care va oferi până la 7 locuri

Constructorul ceh de automobile Skoda ar urma ca, în cel mult doi ani, să lanseze un nou model complet electric.

Este vorba despre un SUV cu până la șapte locuri, care va fi bazat pe conceptul Vision 7S.

Viitorul SUV electric Skoda va avea o configurație de 6+1 locuri

Skoda

Skoda are în momentul de față în portofoliul de modele un singur model electric, SUV-ul Enyaq. În cel mult doi ani, constructorul din Mlada Boleslav va lansa alte cinci vehicule cu emisii zero complet noi.

Unul dintre acestea va fi un SUV cu până la șapte locuri, potrivit revistei Autocar. Aceasta notează că viitorul model va adopta noul limbaj de design Modern Solid, care a debutat în 2022 pe conceptul Vision 7S. De altfel, este foarte probabil ca noul model să fie bazat pe acest prototip. De asemenea, asemenea conceptului, noul model va avea o configurație a interiorului de 6+1 locuri și nu va dispune de montantul B.

Potrivit sursei citată, viitorul SUV cu emisii zero va avea dimensiuni similare cu actualul Land Rover Discovery. De asemenea, comparativ cu actualele modele Skoda, viitorul SUV electric va avea un aspect mai agresiv. În plus, acesta ar urma să fie ultimul automobil bazat pe platforma MEB, folosită și de Enyaq. Asta înseamnă că va primi noua baterie de 86 kWh pentru o autonomie WLTP de peste 480 km.

Modelul de serie va avea o rată de încărcare de până la 200 kW, la fel ca Vision 7S Concept. Această funcționalitate a fost deja implementată pe noul Volkswagen ID.7. Deocamdată nu se știe dacă SUV-ul Skoda va avea tracțiune integrală. În schimb, știm că va fi oferită o variantă cu două motoare electrice, care ar putea produce până la 390 CP.

Sursa: Autocar

Related posts

Toyota a publicat prima imagine oficială cu noua generație 4Runner

Mihai Morcovescu

Enel X încheie un parteneriat cu Formula E Off Road

Florin Amariei

Conceptul Tiger X-1 poate salva vieți

Andrada Arsenie

Leave a Comment