4×4
Stiri

Mazda a amânat lansarea noului SUV CX-70 pentru 2024

Constructorul japonez de automobile Mazda a anunțat în mod oficial că lansarea noului model CX-70 a fost amânată pentru anul 2024.

Anunțul a fost făcut de CEO-ul diviziei nord-americane Mazda, Tom Donnelly, care, însă, nu a divulgat motivele care au determinat luarea acestei decizii.

Viitorul Mazda CX-70 va avea și versiune plug-in hybrid

Mazda

Producătorul asiatic anunța la început de 2023 că noul model CX-70 va fi lansat până la finalul anului. Cu toate acestea, niponii nu vor putea să-și țină promisiunea. Ei tocmai au anunțat că lansarea va avea loc în 2024.

Noul model va fi bazat pe o platformă complet nouă și va fi poziționat în gamă deasupra lui CX-60. Acesta va oferi, între altele, versiuni echipate cu motoare cu 6 cilindri. De asemenea, va avea și o variantă plug-in hybrid.

Oficialii mărcii spun că CX-70 va fi un „model cu două rânduri, cu o caroserie similară cu cea a lui CX-90”. Spre deosebire de acesta, care are trei rânduri de scaune, CX-70 va fi oferit doar cu cinci locuri. Asta nu înseamnă că va fi mai mic

În același timp, Tom Donnelly a confirmat că Mazda va lansa un model electric în 2025. Despre acesta se știe doar că va folosi un nume deja existent și că va fi un SUV compact.

Sursa: Mazda via Motor1

Related posts

KIA a lansat ediția aniversară Sportage 30th Anniversary Edition

Mihai Morcovescu

Volvo a prezentat noul EX30, cel mai mic SUV electric din gama scandinavilor (cu video)

Mihai Morcovescu

Noul Volkswagen Amarok, dezvăluit printr-o schiță

Florin Amariei

Leave a Comment