4×4
Image default
Green Monovolum Stiri Tehnologie

Ford a dezvăluit noul model electric E-Tourneo Courier, care va fi produs la Craiova începând cu 2024

Producătorul american de automobile Ford a dezvăluit noul E-Tourneo Courier. Este vorba despre un vehicul electric polivalent, care oferă cinci locuri și care afișează un design inspirat de cel al SUV-urilor.

Monovolumul cu emisii zero utilizează un singur motor electric. Acesta va putea să actualizeze software-ul over-the-air. Mașina va fi produsă la uzina Ford Otosan de la Craiova începând cu a doua jumătate a anului viitor.

Ford E-Tourneo Courier oferă cu 44% mai mult spațiu în portbagaj

Ford

Ford a prezentat cu prilejul unui eveniment organizat la Copenhaga cel mai nou membru al familiei Tourneo. Acesta se numește E-Tourneo Courier, este un model complet electric și poate găzdui până la cinci pasageri.

Comparativ cu modelul standard, noul Ford E-Tourneo Courier oferă cu 44% mai mult spațiu în spațiul destinat bagajelor. În același timp, sub capotă este disponibil un mic portbagaj de 44 de litri.

La interior, există numeroase spații de depozitare. De asemenea, regăsim un instrumentar de bord digital, un ecran de 12 inch pentru sistemul multimedia Sync 4 și o zonă de încărcare prin inducție pentru smartphone. Clienții vor avea la dispoziție conexiuni Apple CarPlay și Android Auto.

Din gamă va mai face parte și o versiune E-Tourneo Courier Active. Aceasta este dotată cu un plafon finisat într-o nuanță contrastantă, protecții din plastic pentru aripi și tapițerie exclusivă.

Noul E-Tourneo Courier dispune de tehnologie „One Pedal”

Din punct de vedere tehnic, noul Ford E-Tourneo Courier folosește un motor electric de 136 CP. Constructorul nu a dezvăluit capacitatea bateriei și nici autonomia. În schimb, anunță că, la o stație AC, aceasta se va putea încărca de la 10% la 100% în 5,7 ore.

La o stație rapidă de până la 100 kW, repriza 10%-80% durează 35 de minute. De asemenea, în 10 minute bateria va primi suficientă energie pentru o autonomie de 87 de kilometri.

Modelul dispune de tehnologie „One Pedal”, care oferă posibilitatea de a conduce mașina utilizând o singură pedală. Viteza maximă declarată este de 145 km/h.

După cum aminteam anterior, noul E-Tourneo Courier va fi produs la uzina Ford Otosan de la Craiova. Producția va demara în a doua jumătate a anului 2024. Tot aici va fi asamblat și viitorul Puma Electric, cel mai bine vândut model al mărcii în Europa.

Sursa: Ford

Related posts

Ford vrea sa produca propriile baterii pentru masini electrice

Florin Amariei

Castrol anunță lansarea Castrol ON

Gabi Gogiu

Pininfarina Pura Vision Concept anunță un SUV electric de performanță. Debutul, pe 17 august

Mihai Morcovescu

Leave a Comment