4×4
Image default
Green Industrie Stiri SUV

Fiat va relansa modelul 600 sub forma unui SUV de segment B, care va fi lansat în vară

Fiat 600 a fost una dintre cele mai iubite mașini italiene, un adevărat simbol al mobilității, care a marcat istoria mărcii. Iar producătorul torinez se pare că pregătește revenirea acestui model.

Conform celor mai noi informații care circulă în industrie, viitorul automobil va renaște sub forma unui SUV compact care va primi și o versiune complet electrică.

Fiat 600 va avea motorizări termice, dar și versiune electrică

Fiat

Prima generație Fiat 600 a fost lansată în urmă cu aproape șapte decenii. Mașina a fost un succes comercial, fiind vândut în peste 4 milioane de exemplare între 1955 și 1969.

Cea de-a doua iterație a debutat în 2007. A fost un facelift al modelului 500, dar cu dimensiuni mai mari. În plus, oferea mai mult spațiu.

Acum, italienii se pregătesc să reintroducă acest model în gamă. Potrivit italienilor de la Autoblog, modelul va renaște sub forma unui SUV de clasă compactă. Acesta va marca revenirea mărcii în segmentul B de unde Fiat a lipsit din 2018. Acum cinci ani, Fiat a oprit producția lui Punto.

Recent, au apărut primele imagini cu viitorul model necamuflat. Acestea au fost surprinse la Roma, în timpul filmărilor pentru o reclamă.

Din punct de vedere estetic, noul Fiat 600 va semăna foarte mult cu modelul 500 electric (foto, sus), lansat în 2020. Mașina va primi o serie de elemente specifice unui SUV. Este vorba despre protecții din plastic la nivelul aripilor și scuturi integrate în spoilere.

Gama de motorizări a noului 600 va include propulsoare termice mild-hybrid. Se vorbește, între altele, despre motorul cu 3 cilindri de 1,2 litri și 100 de „cai”. De asemenea, va exista și o versiune complet electrică. Aceasta va avea 156 CP și o autonomie de până la 400 de kilometri.

Deocamdată nu se știe nimic despre prețuri. Fiat 600 va oferi un excelent raport calitate-preț. Versiunea de bază ar putea costa în jur de 20.000 de euro.

Noul Fiat 600 ar urma să fie dezvăluit la începutul lunii iulie. Se avansează chiar și o dată: 4 iulie. Modelul va fi produs la uzina Stellantis din orașul polonez Tychy, alături de electricul Jeep Avenger. Tot aici va fi asamblat și viitorul SUV Alfa Romeo.

Sursa: Autoblog.it

Related posts

DS Automobiles prezintă “Un autre regard”

Gabi Gogiu

Piëch Automotive angajează lideri de la BMW, Porche și Tesla

Gabi Gogiu

Vânzările Ford în continuă scădere

Andrada Arsenie

Leave a Comment