4×4
Image default
Crossover Green Stiri SUV

Primul Alfa Romeo electric din istorie va fi un crossover asemănător cu Jeep Avenger și va sosi în 2024

Primul automobil Alfa Romeo complet electric ar urma să își facă debutul în 2024. Deocamdată, nu există nici un fel de informații referitoare la viitorul model cu emisii zero al italienilor, însă dacă ne luăm după cele mai noi informații care circulă în industrie, acesta ar urma să fie unui crossover înrudit cu noul Jeep Avenger.

De asemenea, așa cum anunță publicația britanică Autocar, viitorul model ar urma să primească și o versiune convențională echipată cu motor termic pe benzină.

Viitorul Alfa Romeo electric s-ar putea numi Brennero

Alfa Romeo

În toamna anului trecut, producătorul american Jeep a dezvăluit noul SUV Avenger. Este primul model electric al mărcii deținută de Grupul Stellantis. Potrivit sursei citate anterior, crossover-ul va avea un frate. Acesta va purta sigla Alfa Romeo, un alt constructor care face parte din gigantul european.

Astfel, primul model electric din istoria mărcii italiene va fi un SUV compact înrudit cu Jeep Avenger și va sosi în 2024. Ar urma să fie cel mai mic automobil din gamă după scoaterea din producție a vechiului MiTo, în 2018.

Viitorul model electric s-ar putea numi Brennero, după numele unei trecători din Alpii italieni. Britanicii de la Autocar scriu că designul acestuia va fi influențat de modelele actuale și mai vechi. Se pare că una dintre sursele de inspirație va fi modelul Giulietta din 1954.

Brennero va folosi aceeași platformă STLA Small ca Jeep Avenger

Cel mai probabil, viitorul model electric Alfa Romeo va fi construit pe platforma STLA Small. Aceasta este dezvoltată de Grupul Stellantis și este aceeași pe care o folosește și Avenger.

Asta înseamnă că va împărtăși sistemul de propulsie de pe Avenger, care oferă 154 CP și 260 Nm de cuplu. În plus, energia este stocată într-un pachet de baterii litiu-ion de 54 kWh, care ar asigura o autonomie de peste 400 de kilometri.

Publicația britanică mai precizează că, la fel ca Avenger, și Brennero ar putea fi oferit cu un motor micro-hibrid pe benzină pe anumite piețe. Este vorba despre o unitate turbo cu 3 cilindri de 1,2 litri și 154 CP, care se regăsește și pe modelul Peugeot 208.

Viitorul model cu emisii zero va fi comercializat doar în variantă electrică pe toate piețele începând cu 2027. Este anul în care Alfa Romeo și-a propus să devină marcă pur electrică.

Dacă informațiile sunt corecte, atunci primul model Alfa Romeo 100% electric ar urma să sosească în luna iunie 2024.

Sursa: Autocar

Related posts

Tesla lansează o variantă mai ieftină a SUV-ului Model Y

Andrada Arsenie

Ford extinde gama Ranger și oferă în premieră o versiune plug-in hybrid

Mihai Morcovescu

NIO a lansat în Europa noul SUV electric premium EL8

Mihai Morcovescu

Leave a Comment