4×4
Image default
Crossover Hybrid Stiri Tehnologie

Citroen introduce în gama C5 Aircross o nouă motorizare hibrid de 136 CP

Citroen anunță o nouă motorizare hibrid pentru modelul C5 Aircross. Crossover-ul francezilor va fi disponibil și într-o variantă echipată cu un sistem de propulsie hibrid de 136 CP.

Noua versiune va putea fi comandată în curând. Aceasta va ajunge în reprezentanțe în cel de-al doilea semestru al anului curent.

Citroen C5 Aircross Hybrid 136 vine cu transmisie electrificată cu dublu ambreiaj

Citroen

Noul C5 Aircross Hybrid 136 completează gama electrificată Citroen. Aceasta mai include modelele plug-in hybrid de 180 și 225 CP. Potrivit comunicatului oficial, acestea din urmă reprezintă 40% din totalul vânzărilor de C5 Aircross.

Ansamblul hibrid este alcătuit dintr-un motor termic pe benzină de 136 CP și 260 Nm de cuplu. Acesta este asistat de o unitate electrică de 28 CP, demaror cu curea alimentat la 48V și o baterie litiu-ion de 48V.

Cu o capacitate disponibilă de 432 Wh, acumulatorul este instalat sub scaunul șoferului. Astfel, spațiul interior și cel din portbagaj nu sunt afectate. Noul sistem de propulsie este asociat unei noi transmisii electrificate cu dublu ambreiaj e-DCS6 cu 6 trepte.

Reprezentanții companiei spun că noul C5 Aircross Hybrid 136 poate efectua în oraș până la 50% din călătorii în modul 100% electric.

Tehnologia hibrid de 48V optimizează performanțele și consumul de combustibil al lui C5 Aircross. Astfel, modelul oferă o economie medie de carburant de 1 litru/100 km, adică 15% comparativ cu motorul pe benzină PureTech 130 EAT8. De asemenea, acest motor este foarte eficient în mediul urban, cu o economie medie de combustibil de aproape 30%.

Varianta C5 Aircross Hybrid 136 este disponibilă în continuare în nivelurile de echipare Feel, Feel Pack, Shine și Shine Pack. Printre dotări amintim scaune Citroen Advanced Comfort și un panou de instrumente digitale, care a fost îmbunătățit cu un afișaj specific.

Acesta oferă toate informațiile utile șoferului precum vitezometru în culoarea bleu pentru indicarea rulării în modul 100% electric sau fluxul de energie al motorului hibrid. De asemenea, sunt afișate nivelul bateriei și procentul distanței parcurse în modul electric.

Noul Citroen C5 Aircross Hybrid 136 va ajunge în reprezentanțe în al doilea semestru al anului 2023.

Sursa: Citroen

Related posts

Peugeot anunță un nou ecran curbat pentru viitorul SUV 3008

Mihai Morcovescu

VIDEO: Hyundai a publicat un teaser cu viitorul hot-hatch Ioniq 5 N

Mihai Morcovescu

Nio va lansa un nou brand care va concura cu VW

Florin Amariei

Leave a Comment