4×4
Image default
Green Stiri Tehnologie

LG Electronics devine producător de stații de încărcare pentru mașinile electrice

Gigantul sud-coreean LG Electronics, al treilea producător de smartphone-uri la nivel mondial, a pătruns în mod oficial pe piața de stații de încărcare pentru automobilele electrice.

Compania asiatică și-a prezentat noul portofoliu de produse. Acesta cuprinde patru modele de stații de încărcare pentru vehicule cu emisii zero.

LG Electronics își face debutul pe piața de stații pentru mașinile electrice

În luna martie au apărut primele informații despre intenția LG Electronics de a intra pe segmentul infrastructurii de încărcare. Se spunea atunci că gigantul sud-coreean va oferi întregul pachet de servicii. De la producția încărcătoarelor până la soluții și platforme de încărcare.

Acum, totul a devenit oficial după ce compania asiatică a anunțat că pătrunde pe această piață. Stațiile de încărcare vor fi asamblate pe o linie de producție de smartphone-uri. Aceasta era folosită anterior de divizia de telefonie mobilă, care a fost transformată pentru încărcătoare în parcul digital LG.

Pentru a putea intra pe această piață, LG a achiziționat în 2022, împreună cu GS Energy și GS Neotek, compania de soluții de încărcare vehicule electrice AppleMango. Aceasta se numește acum HiEV Charger.

HiEV Charger aduce pe piață patru stații de încărcare LG Electronics

LG Electronics a lansat două încărcătoare de curent alternativ de 7 kW și două modele cu încărcare rapidă de 100 și 200 kW. Noile produse sunt ideale pentru utilizarea în mai multe medii, precum case, clădiri de birouri și spații comerciale.

Noile stații de încărcare sunt rezistente la apă și la praf. Încărcătoarele sunt echipate cu funcții care oferă protecție electrică și termică pe tot parcursul procesului de încărcare. Gestionarea simplă este asigurată prin funcții precum detectarea blocării conectorului și actualizări de la distanță.

LG Electronics are în plan să lanseze noile stații de încărcare pentru mașinile electrice în întreaga lume. „Începutul producției de încărcătoare pentru vehicule electrice marchează o etapă semnificativă pentru LG. Asta ne propulsează într-o călătorie pentru a deveni un furnizor de soluții de încărcare pentru vehiculele electrice”, a declarat Suh Heung-kyu, vicepreședinte și șeful diviziei de încărcare a vehiculelor electrice a LG Electronics Business.

Piața globală de încărcare a vehiculelor electrice este de așteptat să atingă pragul de 186 de miliarde de dolari până în 2030, potrivit Roland Berger, companie globală de consultanță în management.

Expansiunea pieței este determinată de mai mulți factori, inclusiv implementarea continuă a reglementărilor care vizează protecția mediului și procesul continuu de electrificare al mașinilor.

Sursa: Electrive

Related posts

Finalistele Mașina Anului 2020 în România

Gabi Gogiu

GM a dat în judecată Ford

Florin Amariei

Hyundai a transformat noul Tucson în pick-up și i-a pus numele Santa Cruz

Florin Amariei

Leave a Comment