4×4
Image default
Green Off-roader Stiri SUV

Chinezii de la BYD vor lansa un nou SUV cu 680 CP și autonomie de 1.200 de kilometri

BYD, unul dintre cei mai mari producători de automobile electrice, pregătește un SUV complet nou, care va oferi capabilități excelente în off-road și care va fi disponibil atât în versiune pur electrică de 680 CP, cât și plug-in hybrid. Aceasta din urmă va oferi o autonomie de 1.200 de kilometri.

Viitorul off-roader de mari dimensiuni poartă numele de cod F-Brand. Modelul va ajunge pe piață prin intermediul uneia dintre noile sub-branduri independente ale producătorului chinez. Deocamdată, denumirea și data lansării sunt ținute secret.

Viitorul off-roader BYD va putea fi pre-comandat mai târziu în 2023

BYD

În noiembrie anul trecut, BYD a anunțat că va lansa în 2023 două sub-branduri. La începutul anului curent, chinezii au dezvăluit brandul de lux YangWang. Cu această ocazie, au prezentat și noul off-roader de performanță U8. Acesta este propulsat de patru motoare electrice, care furnizează o putere totală de peste 1.100 CP.

Acum, la două luni distanță, au apărut informații potrivit cărora compania asiatică lucrează la un nou SUV de mari dimensiuni.

Recent, un prototip al viitorului SUV de la BYD a fost surprins în timpul testelor. În ciuda camuflajului cu care acesta este acoperit, se pot observa detalii precum silueta pătrățoasă, o grilă frontală profilată, un set de faruri LED și aripile evazate. Se mai poate remarca o bară frontală robustă, care pare a integra un element metalic de protecție.

Potrivit site-ului chinez CarNewsChina, noul SUV de la BYD va fi disponibil atât într-o versiune electrică de 680 CP, cât și într-una plug-in hybrid. Aceasta din urmă ar urma să ofere o autonomie de 1.200 de kilometri în ciclu CLTC (n.n. – China Light Duty Vehicle Test Cycle).

Data lansării noului SUV al chinezilor de la BYD nu a fost menționată. Se știe, însă, că listele de pre-comenzi vor fi deschise mai târziu în acest an.

Sursa: Carscoops

Related posts

Noul model electric Hyundai Ioniq 7 își va face debutul în iunie 2024

Mihai Morcovescu

Hummer EV s-a vândut în 10 minute

Andrada Arsenie

Peugeot 208 pune capăt dominației de 14 ani a lui VW Golf în topul celor mai vândute mașini în Europa. Dacia Sandero și-a adjudecat argintul

Mihai Morcovescu

Leave a Comment