4×4
Image default
Green

Studiu: Șoferii care nu iau proba practică, mari poluatori

Un studiu efectuat de cercetătorii britanici de la SaveEnergy relevă că șoferii care iau proba practică din prima sunt mari poluatori și contribuie la încălzirea globală.

Măsurătorile au început în aprilie 2019 și s-au oprit în mai 2020. Concluziile datelor colectate de organizația SaveEnergy relevă că în doar 12 luni au fost create peste 2 milioane de kilograme de dioxid de carbon de către șoferii care nu iau proba practică.

Aceeași sursă precizează că aproape un milion de teste ratate desfășurate de-a lungul a minimum 12 km au un impact negativ asupra mediului înconjurător.

Odată cu instaurarea regulilor pentru încetinirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, cercetătorii britanici au continuat să studieze fenomenul și au descoperit că emisiile care duc la accentuarea efectului de seră au scăzut dramatic pentru că marea majoritate a programărilor au fost anulate.

Conform statisticii, Londra, Liverpool, Birmingham si Manchester sunt orașele în care se produce cel mai mult dioxid de carbon din cauza șoferilor care nu iau proba practică.

Related posts

Electromobilitatea – tema Forumului Virtual de Energie Verde

Gabi Gogiu

Lordstown, rival al Tesla și Rivian, va construi autovehicule pentru alte companii auto

Florin Amariei

Noul Porsche Macan electric va debuta oficial pe 25 ianuarie

Mihai Morcovescu

Leave a Comment