4×4
Image default
Stiri SUV

Noul Mitsubishi Outlander PHEV destinat pieței din Europa va fi lansat în 2024

Producătorul japonez de automobile Mitsubishi a anunțat în mod oficial că noul Outlander plug-in hybrid va fi lansat pe piața din Europa în cursul anului 2024. Modelul va fi propunerea niponilor pentru segmentul european al SUV-urilor de clasă medie.

Noul Mitsubishi Outlander va folosi a doua generație a sistemului avansat plug-in hybrid

Mitsubishi

După ce recent a lansat noul ASX destinat pieței europene, iar în toamna anului curent va debuta noul Colt, Mitsubishi anunță pentru 2024 încă o surpriză pentru clienții de pe Bătrânul Continent. Astfel, constructorul asiatic va lansa pe mai multe piețe noul Outlander PHEV.

Outlander PHEV este deja vândut în America de Nord ca model 2023. Versiunea pentru Europa „reconfirmă angajamentul mărcii față de această regiune de referință”, precizează Mitsubishi într-un comunicat. Astfel, compania își va extinde portofoliul în segmentele de bază cu modele electrificate.

Reprezentanții companiei nu au oferit multe detalii. Totuși, noul Outlander PHEV pentru Europa ar putea să nu difere față de cele comercializate în SUA și Japonia. Pe aceste piețe, SUV-ul este disponibil într-o versiune cu motor de 2,4 litri, două unități electrice și o baterie de 20 kWh. Autonomia pur electrică este de 87 de kilometri, în ciclu WLTP.

În acest moment se știe că Outlander plug-in hybrid va folosi cea de-a doua generație a sistemului avansat PHEV dezvoltat de grupul Mitsubishi Motors. Acesta va fi bazat pe două motoare electrice, sistem de tracțiune integrală și „Super-All Wheel Control”.

Cum spuneam, debutul noului Mitsubishi Outlander PHEV pentru Europa va avea loc în 2024. SUV-ul nipon va fi disponibil și în România.

Sursa: JustAuto

Related posts

Ford a amânat debutul SUV-ului electric Explorer pentru 2024

Mihai Morcovescu

Dacia Duster a primit pachet tuning CarPoint: jante de 20 de inch și o folie cu tematică monstruoasă

Mihai Morcovescu

Culorile preferate ale companiilor auto în 2020. Spectrul cromatic, extins

Florin Amariei

Leave a Comment