4×4
Image default
Hybrid Stiri SUV

Mitsubishi ar putea relansa legendarul Pajero în 2027 ca un SUV de lux PHEV

Producătorul japonez de automobile Mitsubishi ar putea să reînvie în următorii trei ani iconicul model de teren Pajero, care a fost retras din producție în 2021.

Potrivit unei publicații de profil din Japonia, acesta ar putea să fie relansat ca un SUV de lux echipat cu sistem de propulsie plug-in hybrid.

Viitorul Mitsubishi Pajero PHEV va fi construit pe o nouă arhitectură

Mitsubishi

Legendarul SUV al japonezilor s-a aflat pe piață timp de patru decenii. Acesta a fost comercializat la nivel mondial în peste 3,3 milioane de exemplare. O publicație niponă lansează ipoteza că Mitsubishi va avea un succesor destul de diferit, care ar putea fi asemănător cu versiunea asiatică a lui Land Rover.

Acum, reprezentanții Mitsubishi se gândesc serios să reînvie modelul lor de teren de mare succes. Publicația niponă Best Car a anunțat că viitorul Pajero ar urma să fie transformat într-un SUV de lux. Acesta se pare că va fi construit pe o nouă platformă electrificată dezvoltată de alianța Renault-Nissan-Mitsubishi. Este vorba despre aceeași arhitectură care va sta și la baza următoarei generații Outlander.

Mai mult decât atât, acesta se pare că va primi un sistem de propulsie plug-in hybrid. Detaliile grupului motopropulsor nu sunt cunoscute, însă sursa citată notează că ar trebui să fie vorba despre o versiune îmbunătățită a motorizării cu 4 cilindri de 2,4 litri de pe actualul Outlander PHEV.

În același timp, Best Car susține că, la fel ca predecesorul său, viitorul Pajero va fi mai mare decât Outlander. Astfel, acesta ar urma să măsoare peste 4.900 mm în lungime, 1.850 mm în înălțime și 1.900 mm în lățime. Mai mult, publicația niponă mai speculează și că ar putea costa aproximativ echivalentul a 53.000 de euro. Noul Mitsubishi Pajero PHEV ar trebui să fie lansat pe piață în 2027.

Sursa: Carscoops

Related posts

Porsche Taycan Cross Turismo, prezentat oficial. Promite off-road fără emisii!

Florin Amariei

Lordstown, rival al Tesla și Rivian, va construi autovehicule pentru alte companii auto

Florin Amariei

Ford Ranger Raptor primește o ediție specială

Florin Amariei

Leave a Comment