4×4
Image default
Green Stiri

BMW taie din motorizări pentru a construi EV-uri

Constructorul auto bavarez a decis că e momentul să taie din versiunile multiple de motorizări pe care le are în prezent pentru a construi mai multe EV-uri și pentru a spori digitalizarea. Pe scurt, filosofia din prezent cunoscută drept „The power of choice” va fi înlocuită.

CFO-ul BMW, Nicolas Peter, a arătat că în 2021 compania se pregătește pentru a-și recupera marginile de profit pierdute în anul pandemic care tocmai s-a încheiat. Ca acest lucru să se întâmple este nevoie de investiții în dezvoltarea de mașini complet electrice, însă o astfel de măsură înseamnă că producătorul auto va trebui să-și simplifice portofoliul. BMW miza până acum pe faptul că poate să le ofere tuturor doritorilor interesați de o anumită formă (SAV/berlină/etc.) fix forma de propulsie dorită. X3, spre exemplu, este disponibil în toate variantele: de la 2 litri diesel până la PHEV și chiar complet electric.

„Nu privim cu precădere în viitor, când vorbim de recuperarea profiturilor. Ne interesează să ne atingem fiecare țintă prestabilită pe termen scurt, iar asta înseamnă că vom introduce o serie de schimbări”, a explicat Peter.

Schimbarea modelelor curente din mașini pe combustie internă sau mild hybrid în variante complet electrificate este foarte costisitor. Prețul unui model BMW ar ajunge prea mare la consumator, mai ales când se ia în calcul și faptul că Tesla vine tare din spate cu o competiție neiertătoare. China, însă, a jucat un rol important pentru BMW și alți constructori auto germani. Dorința și potența chinezilor de a obține mașini din gama premium a menținut BMW în limite ideale pentru a obține, totuși, profit în 2020.

Deși PSA și FCA s-au hotărât să fuzioneze pentru a crea un gigant auto mondial, BMW are încredere în…

Vezi știrea completă pe AutoPro!

Related posts

Lexus va lansa un PHEV în 2021 și un BEV în 2022

Florin Amariei

Electromobilitatea – tema Forumului Virtual de Energie Verde

Gabi Gogiu

Compania Salrom va exploata grafit românesc pentru bateriile BEV-urilor

Florin Amariei

Leave a Comment